terrylyn a scris:
.....
Intrebarile mele:
Ce pot sa fac sa il fortez sa imi dea actele alea (ca la itm daca ma duc, ii da numai o amenda si tot nu rezolv nimic)?
Daca mai exista vreo posibilitate sa imi recuperez banii pe concedii, tinand cont ca e in insoventa?
Daca nu depun dosarul la timp ce se intampla si daca se mai poate face ceva?
Daca il dau in judecata puteti sa imi spuneti cam ce costuri implica estimativ?
Astept rasuns si va multumesc anticipat.
1. Daca ii este mult mai bine sa plateasca o amenda de maxim 1000 lei , decat sa piarda cateva minute pentru a completa documentele respective, atunci inseamna ca se considera mai presus de lege.
2. OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 32.
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin.(1), care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevãzute la alin. (1) urmeazã a fi recuperate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate de la angajator, dupã caz, conform legii.
Prin urmare, adresati-va Casei Judetene de Asigurari de Sanatate unde se va depune certificatele medicale si de unde veti primi indemnizatia pentru acestea.
3. Daca nu reusiti sa depuneti dosarul, atunci nu veti putea sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC, ci doar de alocatia de stat pentru copil in valoare de 200 lei pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
4. Litigiul cu angajatorul este scutit de plata taxelor judiciare.
Daca va angajati avocat, atunci onorariul achitat acestuia il veti recupera sub forma cheltuielilor de judecata in cazul castigarii procesului.