avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa cumparata fara factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa cumparata fara factura

Am achizitionat de pe un magazin virtual niste bunuri materiale. La primirea coletului prin curier, am constatat ca nu mi s-a intocmit factura fiscala. Vanzatorul mi-a spus ulterior ca e in proces de insolventa si ca nu poate emite factura. Ce trebuie sa fac ca sa se limpezeasca situatia?
Cel mai recent răspuns: iuliannistor , utilizator 14:17, 7 Noiembrie 2011
daca nu emite factura faci plangere penala
ce documente trebuie sa anexez? cu ce probez? am doar chitanta de la curier...
confort oug 28/1999
art. 1Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
(2) Operatorii economici prevazuti la alin. (1), denumiti in continuare utilizatori, au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le predea clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si factura fiscala.

Art. 2. - Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1)

k) comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda

ca atare, daca nu ati solicitat si factura fiscala, sunteti indreptatit sa faceti o sesizare la garda financiara sectia judeteana , iar in urma controlului operativ si inopinat realizat de o echipa de comisari, veti primi mai mult ca sigur si factura fiscala. De regula este confidentiala orice reclamatie dar dat fiind faptul ca ati comandat produsul pe internet este posibil ca echipa de comisari sa ii dezvaluie agentului economic tematica controlului si astfel va veti rezolva indirect si problema dumneavoastra.
iuliannistor a scris:

Am achizitionat de pe un magazin virtual niste bunuri materiale. La primirea coletului prin curier, am constatat ca nu mi s-a intocmit factura fiscala. Vanzatorul mi-a spus ulterior ca e in proces de insolventa si ca nu poate emite factura. Ce trebuie sa fac ca sa se limpezeasca situatia?


receptionati marfa din colet, prin inventariere, utilizand contul "furnizori facturi de primit" (408).

lasati-o asa (chiar daca nu puteti deduce tva-u') mult si bine, ca altfel va complicati.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
ContSters228228, utilizator
@jooorj, inregistrarea in contabilitate in contul 408 se face doar daca marfa a fost insotita de avizul de insotire. Cel putin eu asa am invatat.
Factura nu o sa puteti primi direct pentru ca societatea se afla in insolventa. Cred ca trebuie luata legatura cu lichidatorul, acesta este singurul care poate sa dispuna emiterea facturii.

Alte discuții în legătură

4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)
Primire marfa in custodie si facturare(obligatii legale si fiscale) giuseppe07 giuseppe07 In cazul unui magazin(constructii) se doreste ca marfa primita de la furnizor sa nu mai fie facturata la momentul primii .(probleme de cash , ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa infiintarea unei microintreprinderi ? lori_ultras lori_ultras Buna ziua , vreau sa infiintez o microintreprindere fara angajati , pentru comert online cu haine ,marfa fiind achizitionata din germania , am inteles ca ... (vezi toată discuția)