avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

cum pot primi drepturile copiilor de la tatal natural,tinand cont ca nu lea platit pensia alimentara niciodata. sunt 2ani si3luni
Cel mai recent răspuns: catalina_elena , utilizator 21:23, 4 Noiembrie 2011
Daca aveti o hotarare prin care s-a stabilit cat trebuie sa plateasca, mergeti cu hotararea la un executor judecatoresc. Dca aare venituri sau/ si bunuri, veti putea recupera suma restanta. Daca are salariu, ii poate pune poprire pe el, sa ajungeti la zi cu plata
Daca aveti o hotarare prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorilor, aveti 2 variante:
-executarea silita a hotararii, sens care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc,
-plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev. de art.305 al. 1 lit c) c.pen.-abandonul de familie, sens in care este necesar sa depuneti aceasta plangere la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
am facut plangere la postul de politie din comuna si nu am primit nimic.mi s-a spus sa astept.am un copil cuun grad de handicap accentuat. eu mam recasatorit am ambi copii cu mine,dar nu mai suntem in judetul sau mai bine zis in locul natal.pot sa-l dau in judecata unde stau acum?
Adresati-va si parchetului de pe langa Judecatoria de care apartineti si, ca sa va si bage in seama si un memoriu la Consiliul Superior a Magistraturii si Ministerul de interne.
nu are servici cu carte de munca. lucreaza la negru.asta stiu sigur. si ce vroiam sa mentionez,ca a cerut in instanta ca renunta la copii,dar plateste pensie. va spun cu durere in suflet ca nu mai am puterea de a ma judeca.nu vreau sa ma intelegeti gresit sau sa se creada ca ma forteaza actualul sot. el tine enorm la copii mei.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minori neplatita de doi ani 2499 2499 As dori sa stiu ce masuri pot sa intreprind pentru recuperarea pensiei alimentare pentru copii minori,care nu a mai fost platita de doi ani. (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara kinder_doina kinder_doina Buna ziua!cum il pot actiona in instanta pe fostul sot pt neplata pensiei alimentare? Nu a mai platit.o de 4 luni. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dragomirgeorge dragomirgeorge Am in intretinere doi copii minori,prin hotarire judecatoreasca,iar mama lor nu plateste pensie alimentara pe motiv ca nu are servici.Cum pot sa o determin sa ... (vezi toată discuția)