avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum mai pot adauga un alt motiv de recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum mai pot adauga un alt motiv de recurs?

va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, daca se poate.
am facut recurs , pentru un litigiu de munca si am avut primul termen pe 15 octombrie, dar s-a amanat deoarece instanta a dispus suplimentarea probatoriului.
am un motiv foarte bun sa-i atac, dar nu l-am invocat in cererea de recurs. cum pot face sa-l introduc in actiune inainte de primul termen care este pe 15 noiembrie?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 8 Noiembrie 2011
Recursul se declara si se motiveaza in materie civila in termen de 15 de la luarea la cunostinta a sentintei atacate.Incercati sa invocati motivul respectiv cand puneti concluziile.
Art. 305 din CPCiv.
In instanta de recurs nu se pot produce probe noi, cu exceptia inscrisurilor, care pot fi depuse pana la inchiderea dezbaterilor.
va multumesc pentru raspuns . daca sunteti draguta sa-mi mai raspundeti la cateva intrebari va rog......
1. si cand se depun concluziile?
2. unde se depun concluziile?
3. care este procedura de depunere a acestora la dosar?
4. daca as incerca sa fac o cerere de completare a motivelor...credeti ca as avea vreo sansa?
va multumesc mult pentru raspunsurile dumneavoasta
si inca ceva.......
dupa recurs.in caz ca pierd ..unde as mai putea contesta....si daca mai exista vreo instanta unde sa fac un alt.nu stiu .recurs...........acolo mai pot invoca si alte motive?

@Statescu
ma scuzati ....nu inteleg..............
pai de exemplu as vrea sa adaug un nou motiv ....ca nu s-a respectat contractul colectiv de munca la nivel de ramura...............
am inteles ca nu pot adauga noi motive......
dar daca pur si simplu pun contractul colectiv de munca la dosar ca si proba,,,,,,?
ar merge?
s-ar incadra la producerea de noi dovedi, ( confirmate prin inscrisuri)?
va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Statescu a scris:
Art. 305 din CPCiv.
In instanta de recurs nu se pot produce probe noi, cu exceptia inscrisurilor, care pot fi depuse pana la inchiderea dezbaterilor.


E vb despre motive, nu probe. Recursul se judeca pe motivele introduse in cererea de recurs. Nu puteti, sau puteti dar o faceti degeaba, sa le pomeniti in concluzii, nu vor fi luate in seama.
Daca la urmatorul termen nu sunt motive de amanare si se va trece la fond, puteti depune concluziile sau cere un termen scurt pt depunerea acestora.
Noul Cod Proc Civila Art. 217. - (1) Amanarea judecatii pentru lipsa de aparare poate fi dispusa, la cererea partii interesate, numai in mod exceptional, pentru motive temeinice si care nu sunt imputabile partii sau reprezentantului ei.
(2) Cand instanta refuza amanarea judecatii pentru acest motiv, va amana, la cererea partii, pronuntarea in vederea depunerii de concluzii scrise.
Art. 377. - (1) Dupa administrarea tuturor probelor incuviintate de instanta reclamantul, prin avocatul sau, va redacta concluziile scrise privind sustinerea pretentiilor sale, pe care le va trimite, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, sau le va inmana in mod direct, sub luare de semnatura, celorlalte parti din proces si, cand este cazul, Ministerului Public.
(2) Dupa primirea concluziilor scrise ale reclamantului fiecare parte, prin avocatul sau, va redacta propriile concluzii scrise, pe care le va comunica, potrivit alin. (1), reclamantului, celorlalte parti, precum si, cand este cazul, Ministerului Public.

david - adrian1 a scris:
ma scuzati ....nu inteleg..............

Nici noi!
Descrieti pe scurt speta dvs si motivele invocate de dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va rog sa discutati doar chestiuni legate de procedura in fata instantei de recurs. Daca doriti sa discutati pe tema concedierii, continuati sau accesati celelalte doua discutii deschise.


david - adrian1 a scris:
4. daca as incerca sa fac o cerere de completare a motivelor...credeti ca as avea vreo sansa?

Nu. Recursul se motiveaza, sub sanctiunea nulitatii, prin insasi cererea de recurs sau inauntrul termenului de recurs (art. 303 alin. 1 coroborat cu art. 306 alin. 1 Cod procedura civila).
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cerere precizatoare a motivelor de recurs liamic43 liamic43 Admisibilitate cerere precizatoare la motivele de recurs depuse şi motivate în termen. Aceste motive trebuiesc un pic detaliate. Cererea se referă strict ... (vezi toată discuția)
Recurs la iccj gabyteo gabyteo Buna ziua Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns urgent. Am avut un proces judecat in prima instanta la Curtea de Apel. Am pierdut si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Recurs tardiv motivat. Brokeru22 Brokeru22 Buna seara. Am invocat exceptia motivarii tardive a recursului potrivit art. 303 alin 1 vechiul cod de procedura civila. Am solicitat instantei sa constate ... (vezi toată discuția)