avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum mai pot adauga un alt motiv de recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum mai pot adauga un alt motiv de recurs?

va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, daca se poate.
am facut recurs , pentru un litigiu de munca si am avut primul termen pe 15 octombrie, dar s-a amanat deoarece instanta a dispus suplimentarea probatoriului.
am un motiv foarte bun sa-i atac, dar nu l-am invocat in cererea de recurs. cum pot face sa-l introduc in actiune inainte de primul termen care este pe 15 noiembrie?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 8 Noiembrie 2011
OK. MULTUMESC.
dar daca pierd recursul , atunci ce cai de atac mai am, ce pot face mai departe ?
( contestatie in anulare, revizuire, recurs, la ICCJ sau ce as putea face)
si voi ajunge in vreuna din situatiile de mai sus , daca mai pot adauga si alte motive pe langa cele existente in cererea de recurs
va multumesc
david - adrian1 a scris:

OK. MULTUMESC.
dar daca pierd recursul , atunci ce cai de atac mai am, ce pot face mai departe ?
( contestatie in anulare, revizuire, recurs, la ICCJ sau ce as putea face)
si voi ajunge in vreuna din situatiile de mai sus , daca mai pot adauga si alte motive pe langa cele existente in cererea de recurs
va multumesc

Daca pierdeti in recurs , nu mai aveti decat sansa exercitarii uneia din cele doua cai extraordinare cai de atac : contestatia in anulare si/sau revizuire.
Acestea se pot exercita numai in conditiile strict prevazute de Codul de procedura civila.
@freeelis

Of! :(

Acum vedeti de ce am propus eu acum un an, fara succes, infiintarea a doua forumuri de proceduri?

Asta nu este discutie pentru forumul Dreptul muncii. Eu zic "nu se poate", dvs. ziceti "ba se poate" iar utilizatorul s-a suparat pe noi si nu stiu ce a inteles. Aici era utila o a treia interventie, a unei persoane care stie procedura civila, dar cei care stiu procedura civila nu scriu de regula in forumul Dreptul muncii (participantii la prezenta discutie se exclud).

Ati scris:
Nu este vorba despre motivarea recursului, ci de adaugarea unui motiv de recurs...

Cum am mai spus in mesajul anterior, termenul de motivare a recursului este un termen legal imperativ. Asta inseamna ca, in acel termen, recurentul trebuie sa prezinte toate motivele de nelegalitate pe care se intemeiaza recursul. Nicio instanta de recurs nu va admite recurentilor sa vina cu noi motive de recurs dupa trei luni de la expirarea unui termen a carui nerespectare atrage sanctiunea decaderii.

Eu ma opresc aici, nu mai am argumente. :bow:

@david - adrian1

O hotarare judecatoreasca pronuntata in recurs nu poate fi atacata cu recurs. Daca o atacati cu recurs, acesta va fi respins ca inadmisibil.

Contestatia in anulare si revizuirea se exercita numai pentru motivele strict si limitativ prevazute la art. 317, art. 318 si art. 322 Cod procedura civila (de exemplu nu ati fost legal citat pentru ziua cand s-a judecat cauza, instanta nu s-a pronuntat pe unul din motivele de recurs etc.).

Depinde de la caz la caz, adica de la hotarare judecatoreasca la hotarare judecatoreasca. Cert este ca nu mai puteti reitera, intr-o eventuala contestatie in anulare sau in revizuire, chestiuni legate de fondul pricinii.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cred ca nu m-am facut inteles si nici nu mai continui o discutie pe aceasta tema .. termenul pana la care se poate face modificare a unei cereri de chemare in judecata este prima zi de infatisare , iar in motivare aceei hotarari judecatresti se spune ca aceste dispozitii se pot aplica si in apel sau in recurs ... cred ca ma uimeste problema cu cei care stiu procedura si cei care nu stiu si cu excluderea lor dintr-o sectiune sau alta ... nu cred ca este cazul sa extrapolam , nu le-a interzis nimeni sa scrie inr-o sectiune sau alta .. no comment ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere precizatoare a motivelor de recurs liamic43 liamic43 Admisibilitate cerere precizatoare la motivele de recurs depuse şi motivate în termen. Aceste motive trebuiesc un pic detaliate. Cererea se referă strict ... (vezi toată discuția)
Recurs la iccj gabyteo gabyteo Buna ziua Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns urgent. Am avut un proces judecat in prima instanta la Curtea de Apel. Am pierdut si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Recurs tardiv motivat. Brokeru22 Brokeru22 Buna seara. Am invocat exceptia motivarii tardive a recursului potrivit art. 303 alin 1 vechiul cod de procedura civila. Am solicitat instantei sa constate ... (vezi toată discuția)