avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere precizatoare a motivelor de recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere precizatoare a motivelor de recurs

Admisibilitate cerere precizatoare la motivele de recurs depuse şi motivate în termen. Aceste motive trebuiesc un pic detaliate. Cererea se referă strict la aceste motive.
Care este termenul de depunere şi mai ales dacă este admisibil.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:07, 31 Decembrie 2012
Ar fi fost bine dacă aţi fi dat mai multe amănunte. Am în faţă un Cod de procedură civilă adnotat şi am găsit o mulţime de situaţii ce pot fi încadrate la "motive ce trebuiesc un pic detaliate".

De principiu, dacă cererea de recurs a fost motivată în fapt şi în drept şi dacă motivele invocate în drept au legătură cu cele arătate în fapt, deci dacă afirmaţiile şi susţinerile din cererea de recurs sunt structurate din punct de vedere juridic, totul este în regulă şi le puteţi detalia. Temeiul legal este art. 132 Cod procedură civilă (aveţi în vedere dispoziţiile art. 316 şi art. 298 Cod procedură civilă).
Vă mulţumesc .
La mulţi ani şi un an nou fericit.
Daca precizarea se refera strict la detalierea motivelor de recurs deja depuse atunci ar fi admisibila o astfel de precizare.

Recomandat ar fi sa le depuneti cu cateva zile inaintea primului termen de judecata pt a fi avute in vedere de judecatorii cauzei.

Puteti detalia aceste motive si in concluziile scrise de final.
Vă mulţumesc, dar este vorba, strict, despre motivele arătate şi dezvoltate în termen. Am uitat să mai adaug, de exemplu, un art, de lege pe care Onorata nici nu l-a avut în considerente şi eu am uitat să-l amintesc. etc.Nu este vorba despre contestaţia în anulare.
Sau este vorba despre legea interpretată eronat, ca să nu zic , lege încălcată complet. Mă gândeam să intitulez cerere "Note scrise " sau este mai bine intitulată " Cerere precizatoare" Aceasta este întrebarea.
Încă o dată , mulţumesc. şi numai bine , tuturor!!!!!

Alte discuții în legătură

Cum mai pot adauga un alt motiv de recurs? david - adrian1 david - adrian1 va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, daca se poate. am facut recurs , pentru un litigiu de munca si am avut primul termen pe 15 octombrie, dar s-a amanat ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila gyandy gyandy Buna ziua. Am urmatoarea intrebare,deoarece consider ca instanta a judecat sumar si pripit cauza,un singur termen.Am facut recurs la TMB.La primul termen s-a ... (vezi toată discuția)
Cererea de repunere in termenul de recurs se face separat sau nu? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Am si eu cateva nelamuriri. Cererea de repunere in termenul de recurs se poate face prin cererea de recurs sau trebuie facuta separat ? Cauza se ... (vezi toată discuția)