avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare irevocabila

Buna ziua. Am urmatoarea intrebare,deoarece consider ca instanta a judecat sumar si pripit cauza,un singur termen.Am facut recurs la TMB.La primul termen s-a si pronuntat hotarare irevocabila,avocatul partii adverse a depus concluzii scrise iar avocatul meu nu a depus decat motivele de recurs.Instanta s-a pronuntat si a hotarat irevocabil ca recursul este netemeinic.Dupa aceasta hotarare irevocabila mai este o cale de contestare a acestei hotarari ? Eu pot depune concluzii sau note scrise pana se scrie aceasta hotarare? Ea s-a pronuntat la singurul termen,adica 22.09.2014.Multumesc
Cel mai recent răspuns: gyandy , utilizator 13:58, 23 Septembrie 2014
Aviind in vedere ca instanța a soluționată cauza, nu mai puteți pune note scrise. Faptul ca avocatul nu a depus concluzii scrise, nu inseamna ca din acest motiv s-a respins recursul. Exista doua cai extraordinare impotriva acestei soluții, dar sunt stricte și limitativ prevăzute de lege.
Multumesc.Care sunt aceste doua cai extraordinare impotriva acestei solutii date ?
Contestația în anulare - art. 503 Cod procedură civilă, respectiv Revizuirea - art. 509 Cod procedură civilă. În cazul Dvs. probabil că ar fi de urmat contestația în anulare.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
Andreea_Cioloboc, utilizator
Multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lupta pentru dreptate cozmiucmirela cozmiucmirela In mesajul meu din ian 2014 am descris sumar problema mea.Nu am rezolvat nimic nici in recursul facut si in prezent mi s-au impus cheltuieli in valoare de 7000 ... (vezi toată discuția)
Recurs la o decizie definitiva si irevocabila Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. In urma unui proces, care avea ca tema intrarea in poseseia unui teren ce era de la parinti, judecata facuta cu un consiliu al unei comune, finalul ... (vezi toată discuția)
Urmãtoarea cale de atac dupã recurs acsa88 acsa88 Buna seara.Am pierdut recursul,s-a hotarat mentinerea sentintei data de tribunal.Doresc sa stiu care este urmatorul pas in justitie. Multumesc. (vezi toată discuția)