freeelis a scris:
Te contrazic, cu jurisprudenta existenta in materie care sustine ceea ce am afirmat eu in sensul ca dispozitiile art.132 nu sunt potrivnice celor cuprinse in art.316 C.proc.civ. ... C.A. Iasi, Secţia minori şi familie, decizia civilă nr. 02/08.01.2009,
Imi pare rau, dar decizia mentionata nu are legatura cu discutia de fata.
Decizia la care ati facut referire poate fi citita mai jos
[ link extern ] /
si nu se refera la modificarea cererii de recurs in sensul completarii ei cu noi motive. Intr-adevar, in speta de mai sus art. 132, alin. (1) Cod procedura civila era aplicabil intrucat nu exista dispozitii potrivnice in capitolul
Recursul din Codul de procedura civila.
Eu repet ceea ce am spus in primul mesaj: potrivit dispozitiilor art. 303 alin. (1) Cod procedura civila recursul se motiveaza prin cererea de recurs sau inauntrul termenului de recurs. Sanctiunea nemotivarii in termenul legal a recursului este cea a nulitatii acestuia, daca nu au fost invocate motive de ordine publica, potrivit dispozitiilor art. 306, alin. (1) si alin. (2) Cod procedura civila. Termenul de motivare a recursului este un termen legal imperativ.
Daca veti gasi o hotarare judecatoreasca care sa contrazica ceea ce am scris mai sus, o voi citi cu neplacere si groaza. Pana acum eu nu am intalnit instanta de recurs care sa permita modificarea cererii de recurs in sensul completarii ei cu noi motive dupa expirarea termenului de recurs.