avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum mai pot adauga un alt motiv de recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum mai pot adauga un alt motiv de recurs?

va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, daca se poate.
am facut recurs , pentru un litigiu de munca si am avut primul termen pe 15 octombrie, dar s-a amanat deoarece instanta a dispus suplimentarea probatoriului.
am un motiv foarte bun sa-i atac, dar nu l-am invocat in cererea de recurs. cum pot face sa-l introduc in actiune inainte de primul termen care este pe 15 noiembrie?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 8 Noiembrie 2011
emil6702 a scris:

rosu gheorghe a scris:

Noi bazandu-ne pe 'hotararea instantei" (sau cum hotaraste instanta.....#-o) l-am declarat in a douasprezecea zi si ni s-a respins ca nefiind declarat termen.
Cu alte cuvinte instanta a hotarat prost si noi am pierdut ca am respectat decizia incompetentilor .

Dvs. ce avocat ati avut? Era specializat pe litigii de munca? Eu am vazut hotarari in care se scria doar cu recurs, altele, cele mai multe, in care se specifica si termenul de recurs. In cererea de recurs ati specificat ca este introdusa in termenul inscris pe decizia tribunalului X? Daca ati avut contract cu avocat, spuneti situatia la baroul local.

Nu am aratat in cererea de recurs ca l-am introdus in termenul inscris de instanta, in schimb cand a fost strigat dosarul am adus la cunostinta completului de apel, intrucat acesta s-a sesizat ca invocat ca nu-i in regula ceva cu termenul.
Am sustinut ca noi am respectat un termen ce s-a dat in numele legii de instanta de fond.
Ni s-a cerut hotararea in original si le-am prezentat-o pe loc.
Ni s-a spus ca urmeaza ca sa se pronunte cu prioritate asupra tardivitatii introducerii recursului.
A fost intrebata si partea advera daca are de invocat vreo exceptie si aceasta a spus ca nu are.
Dupa doua zile de la sedinta apare pe site-ul tribunalului ca se respinge recursul ca tardi formulat.
No coment.
imi pare foarte rau . m-ati pierdut. pot sa mai adaug un motiv sau nu?
la prima infatisare la recurs .instanta a dispus suplimentarea probatoriului
deci ce trebuie sa fac acum?
david - adrian1 a scris:

imi pare foarte rau . m-ati pierdut. pot sa mai adaug un motiv sau nu?
la prima infatisare la recurs .instanta a dispus suplimentarea probatoriului
deci ce trebuie sa fac acum?

Cred ca in acest caz, nu se mai poate adauga un motiv de recurs ...
freeelis a scris:
Te contrazic, cu jurisprudenta existenta in materie care sustine ceea ce am afirmat eu in sensul ca dispozitiile art.132 nu sunt potrivnice celor cuprinse in art.316 C.proc.civ. ... C.A. Iasi, Secţia minori şi familie, decizia civilă nr. 02/08.01.2009,

Imi pare rau, dar decizia mentionata nu are legatura cu discutia de fata.

Decizia la care ati facut referire poate fi citita mai jos
[ link extern ] /
si nu se refera la modificarea cererii de recurs in sensul completarii ei cu noi motive. Intr-adevar, in speta de mai sus art. 132, alin. (1) Cod procedura civila era aplicabil intrucat nu exista dispozitii potrivnice in capitolul Recursul din Codul de procedura civila.

Eu repet ceea ce am spus in primul mesaj: potrivit dispozitiilor art. 303 alin. (1) Cod procedura civila recursul se motiveaza prin cererea de recurs sau inauntrul termenului de recurs. Sanctiunea nemotivarii in termenul legal a recursului este cea a nulitatii acestuia, daca nu au fost invocate motive de ordine publica, potrivit dispozitiilor art. 306, alin. (1) si alin. (2) Cod procedura civila. Termenul de motivare a recursului este un termen legal imperativ.

Daca veti gasi o hotarare judecatoreasca care sa contrazica ceea ce am scris mai sus, o voi citi cu neplacere si groaza. Pana acum eu nu am intalnit instanta de recurs care sa permita modificarea cererii de recurs in sensul completarii ei cu noi motive dupa expirarea termenului de recurs.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu este vorba despre motivarea recursului, ci de adaugarea unui motiv de recurs...motivarea deciziei respective, se refera la aspectul discutat .. citez : Dispoziţiile art.132 Cod procedură civilă sunt incluse în Capitolul III al Codului de procedură civilă intitulat „Judecata”, Secţiune I „ Înfăţişări şi dezbateri”. Deşi prevederile în discuţie privesc judecata pricinii în primă instanţă, ele se aplică atât în faţa instanţei de apel, conform dispoziţiilor art.298 Cod procedură civilă cât şi a celei de recurs, conform dispoziţiilor art.316 Cod procedură civilă.

Prin urmare, aceasta instanta considera ca se poate face asa ceva si in recurs dar numai la prima zi de infatisare , care in speta cred ca a trecut intrucat s-a cerut suplimnetarea probatoriului ...

Alte discuții în legătură

Cerere precizatoare a motivelor de recurs liamic43 liamic43 Admisibilitate cerere precizatoare la motivele de recurs depuse şi motivate în termen. Aceste motive trebuiesc un pic detaliate. Cererea se referă strict ... (vezi toată discuția)
Recurs la iccj gabyteo gabyteo Buna ziua Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns urgent. Am avut un proces judecat in prima instanta la Curtea de Apel. Am pierdut si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Recurs tardiv motivat. Brokeru22 Brokeru22 Buna seara. Am invocat exceptia motivarii tardive a recursului potrivit art. 303 alin 1 vechiul cod de procedura civila. Am solicitat instantei sa constate ... (vezi toată discuția)