david - adrian1 a scris:
va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, daca se poate.
am facut recurs , pentru un litigiu de munca si am avut primul termen pe 15 octombrie, dar s-a amanat deoarece instanta a dispus suplimentarea probatoriului.
am un motiv foarte bun sa-i atac, dar nu l-am invocat in cererea de recurs. cum pot face sa-l introduc in actiune inainte de primul termen care este pe 15 noiembrie?
va multumesc
Dispozitiilor art.132 alin.1 C.pr.civ. statueaza ca, pâna la prima zi de înfatisare se poate modifica cererea de investire a primei instante de judecata.
Desi dispozitiile în discutie vizeaza judecata în prima instanta ele se aplica atât în fata instantei de apel, conform dispozitiilor art.298 C.pr.civ., cât si a celei de recurs, conform dispozitiilor art.316 C.pr.civ.
Prin urmare, la prima zi de infatisare, puteti modifica cererea de recurs prin adaugarea acelui motiv ....
Potrivit art.134 C.proc.civ., este socotită ca prima zi de înfăţişare aceea în care părţile, legal citate, pot pune concluzii.
Deci, pentru a exista prima zi de înfăţişare trebuie îndeplinite cumulativ două
condiţii : părţile să fie legal citate şi să poată pune concluzii. De aceea acest moment procedural nu poate fi confundat cu primul termen de judecată.