avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prezentare la Politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prezentare la Politie

Am o intrebare: daca cineva a savarsit o infractiune sa zicem la Timisoara si a mentionat si numele meu atunci, daca sunt chemat sa dau o declaratie in acel oras, eu fiind din Bucuresti, trebuie sa ma duc acolo? Exista obligativitatea aceasta sau ma pot prezenta si la sectia de politie pe raza careia domiciliez? Ce spune legea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 00:22, 5 Noiembrie 2011
Se poate forma si o comisie rogatorie, dar depinde de calitatea dvs. in care veti fi audiat. Cand sunteti citat, mergeti inainte la politia de unde domiciliati si expuneti-le speta.
Deci aveti o citatie pt calitatea de invinuit sau faptuitor. In primul rand nu aveti obligatia sa dati nicio declaratie si mai ales in absenta unui avocat.
Puteti sa le trimiteti un raspuns scris prin Posta ca nu aveti resurse pt a va deplasa, ca nu aveti cunostinte despre invinuirile care vi se aduc, (ca nu ati fost in localitatea respectiva, daca puteti proba) si sa atasati o copie de pe CI pt a fi verificata de organul constatator al infractiunii si confruntata cu persoana pe care a retinut-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declinare competenta adriana79 adriana79 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Locuiesc in Suceava si o cunostinta, din Resita, cu care am avut o relatia contractuala, a depus la Resita o ... (vezi toată discuția)
Dosar penal matzu matzu Buna ziua , Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie ... (vezi toată discuția)
Ancheta penala xyz2012 xyz2012 Buna ziua, Am fost citat sa ma prezint la politie in data de ..... ora...... in calitate de parte vatamata. Am depus o plangere penala pentru furt la ... (vezi toată discuția)