avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea acordului de primire in spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea acordului de primire in spatiu

Cu cativa ani in urma am primit in spatiu pe un prieten (stiu,am gresit si acum am probleme din cauza asta),care vroia sa-si faca carnetul de conducere in localitatea unde locuiesc eu.El practic nu a locuit la mine niciodata,locuieste la serviciu unde are o camera,dar unde nu putea sa-si faca adresa de buletin.Deci de plata unei chirii nici vorba.Acum dupa 7 ani i-am cerut sa-si schimbe adresa de la mine din mai multe motive:pe langa neintelegerile cu el e posibil sa scot la vanzare casa.As dori sa stiu cum pot face sa-l scot de la mine din spatiu,diin cate stiu atunci am complectat un formular de primire in spatiu.La un moment dat am citit pe undeva ca se poate face o anulare a acordului de primire in spatiu,dar cei de la evidenta populatiei (acum mutati la primarie) mi-au spus ca nu exista asa ceva si nu pot face nimic.Va multumesc.

PS:As dori pentru inceput un sfat legat de ce ar trebui sa fac inainte de a ajunge si in instanta si daca totusi se ajunge in instanta ce sanse am pentru al forta sa-si schimbe domiciliul.
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2008
SonyEric, utilizator
Cel mai recent răspuns: emanuel1968 , utilizator 20:34, 2 Decembrie 2008
Dacă nu locuieşte în acel spaţiu, nimic nu vă împiedică să vindeţi imobilul. Eventualul lui drept de a locui acolo (spun eventual, deşi el este cvasiinexistent) nu va fi opozabil cumpărătorului, adică acesta din urmă nu va fi prin nimic obligat faţă de cel care şi-a stabilit domiciliul in imobil.

Cred că pierdeţi timpul cu un subiect care nu merită atenţia dumneavoastră.

Dacă totuţi insistaţi să soluţionaţi această problemă, depuneţi în scris la serviciul de evidenţă informatizată o declaraţie prin care vă retrageţi acordul ca respectiva persoană, care nu are niciun contract cu dumneavoastră, să mai figureze ca avînd domiciliul în acel imobil. Acelaşi lucru i-l puteţi notifica şi persoanei în cauză. Lăsaţi apoi lucrurile să curgă de la sine. Chiar dacă nu rezolvaţi nimic. Nu aveţi ce pierde.
Va veni vremea cînd va trebui să-şi schimbe actul de identitate. Cu domiciliu cu tot, deoarece vechea declaraţie nu-i va mai folosi.

Liviu S.Bordaş

Multumesc pentru sfat.Asa am sa fac.
v-as ruga frumos daca ma puteti indruma si pe mine sa rezolv urmatoarea problema.
unchiul meu e plecat de 2 ani din casa mamei lui. problema este ca pe adresa mamei lui tot sosesc amenzi si alte datorii pe care observ k unchiul meu le-a facut. acum suntem obligati de o anumita banca cu titlu executoriu sa ii platim o datorie pe care el a contractat-o. mentionez k mama lui are o pensie de 230 lei si nu isi permite sa plateasca aceasta datorie. interesandu-ne la banca ni s-a spus k pe ei nu ii intereseaza daca persoana respectiva mai locuieste sau nu acolo. k sa dovedim k el nu mai locuieste de atata timp trebuie sa il scoatem din spatiu. as dori sa ma indrumati unde sa merg si ce sa fac, deoarece noi nu stim daca aceasta persoana mai e sau nu in viata si nu am vrea k mama lui care e foarte bolnava sa isi piarda casa. va rog sa ma ajutati.
Daca nu aveti calitatea de girant intr-un contract de imprumut al unchiului dvs, nu aveti de ce sa platiti datoriile facute de acesta in nume personal.
Singura situatie in care ati fi fost obligata sa platiti datoriile unchiului este ca acesta sa fi decedat si dvs sa il fi mostenit, deoarece se mostenesc si bunurile, dar si datoriile celui mostenit.
va multumesc pentru raspuns. intrasem in panica deoarece cei care au venit sa ridice lucruri din casa bunicii mele cu titlu executoriu i-au spus k daca nu il vor gasi il vor declara decedat si automat familia va plati datoriile pe care el inca le face. menţionez ca nimeni din familie nu a avut calitatea de girant in nici unul din contractele contractate de catre unchiul meu.

Alte discuții în legătură

Act de donație, sau ce soluție ar fi potrivită ca să protejez apartamentul mamei de sora mea și de fratele ei? ionica3727 ionica3727 Buna ziua, apelez din nou la competentele d-voastra. Am urmatoarea problema: mama detine un apartament cu 3 camere, in acel apartament locuiesc sora mea si ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu intrebare tzeus tzeus Buna ziua, As avea o intrebare. Daca eu si sotia mea luam pe cineva in spatiu, iar mai tarziu unul dintre noi moare se poate vinde apartamentul daca ... (vezi toată discuția)
Evacuare din spatiu ionut321 ionut321 Buna seara! Ce demersuri sunt necesare pentru a evacua pe cineva din spatiu? chiar si prorpiul fiu. Acesta nu mai locuieste la mine de 3 ani s-a mutat in alta ... (vezi toată discuția)