avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot anula o decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot anula o decizie de concediere

a ma aflu intr-un litigiu de munca in care am contestat decizia de concediere
in acelasi timp am facut o plangere penala pentru fals si uz de fals, deoarece contractul meu de munca este fals, nu este semnat de mine.
intrebarile mele sunt:
1.pot suspenda procesul civil pana la rezolvarea plangerii penale?
2. care este procedura prin care suspend procesul civil, tinand cont de faptul ca am termen pe 15 noiembrie?
ce acte ar trebui sa fac si unde sa le depun?
3. daca se dovedeste ca semnatura este falsa si satunci se va anula si contractul de munca. pot folosi aceasta hotarare de anulare a contractului de munca pentru a castiga procesul civil, adica sa anulez decizia de concediere, deoarece consider eu ca daca contractul va fi anulat, atunci si decizia trebuie anulata deoarece nu poti fi concediat daca nu ai un contract de munca
va multumesc
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 17:48, 6 Noiembrie 2011
Va recomand sa luati o dovada de la parchet ca s-a promovat o plangere penala pentu fals si uz de fals, inclusiv puteţi depune la instanta care solutioneaza litigiul de munca copie dupa plangere
am copie dupa plangerea penala.
ea nu a fot invocata ca si motiv in recurs, deoarece am depus plangerea penala la parchet dupa ce am introdus recursul.
am copie dupa plangerea penala. ar trebui sa o dau instantei atunci cand imi sustin cauza?
credeti ca va ajuta?
nu ar trebui ca mai inaite sa existe o sentinta pentru ca instanta civila sa poata tina cont de plangerea penala?
va multumesc
Depuneti la instanta de recurs , copia plangerii penale depusa la Parchet ... In asemenea cazuri, se poate suspenda solutionarea procesului civil pana la solutionarea procesului penal, conform principiului penalul tine in loc civilul, principiu prevazut de art.19 alin.(2) C. proc. pen..
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
intrebarea mea este urmatoarea...
daca depun plangerea la dosar.....si se va suspenda procesul civil....
se va demonstra in procesul penal ca plangerea este intemeiata, ca contractul este fals...si se va anula contractul de munca
apoi revenind la procesul civil cu contractul de munca anulat.........
ce se va intampla?
se va anula si decizia de concediere , deoarece in fapt nu exista un contract de munca ?
daca se anuleaza decizia , voio fi repus in situatia anterioara concediaerii , adica voi fi reincadrat pe acelasi post cu plata salariilor restante.......?
sau se va anula decizia dar nu voi fi repus in functie?
ce s-ar putea intampla in aceste situatii?
va multumesc
Daca se anuleaza c.i.m. si decizia de incetare nu mai aveti cum sa reveniti pe postul anterior ... dvs aveti dreptul doar la remunerarea muncii depuse in baza c.i.m. nul, corespunzător modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu.

Alte discuții în legătură

Decizie concediere disciplinara toushou toushou Buna ziua, supun o problema atentiei dumneavoastra. Pe 16 noiembrie am fost convocat la sediul central al unei multinationale, unde mi s-a comunicat o ... (vezi toată discuția)
"penalul tine in loc civilul"? JohnJohn JohnJohn Situatie: un justitiabil contesta in instanta decizia de concediere. In paralel, impotriva sa a fost formulata o plangere penala, iar dosarul se afla pe rolul ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)