avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... \"PENALUL TINE IN LOC CIVILUL\"?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"PENALUL TINE IN LOC CIVILUL"?

Situatie: un justitiabil contesta in instanta decizia de concediere. In paralel, impotriva sa a fost formulata o plangere penala, iar dosarul se afla pe rolul Parchetului de pe langa ICCJ.
In aceasta situatie, existenta dosarului de la Parchet suspenda sau nu (pana la solutionarea sa) solutionarea dosarului avand ca obiect contestatia impotriva deciziei de concediere? pe ce temei?
Cel mai recent răspuns: JohnJohn , utilizator 19:21, 20 Martie 2011
principiul penalulu tine in loc civilul - , este operant , astfel : pina nu se solutioneaza plingerea penala nu se trece la urmatorul pas in dosarul respectiv. da , suspenda , solutinarea dosarului avind ca obiect contestatia impotriva deciziei de concediere ,
Instanta poate suspenda judecata in acest caz , daca s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o inraurire hotaratoare asupra hotararii ce urmeaza sa se dea.
Temei-art.244 al.1 pct.2 c.proc.civ.
JohnJohn a scris:

Situatie: un justitiabil contesta in instanta decizia de concediere. In paralel, impotriva sa a fost formulata o plangere penala, iar dosarul se afla pe rolul Parchetului de pe langa ICCJ.
In aceasta situatie, existenta dosarului de la Parchet suspenda sau nu (pana la solutionarea sa) solutionarea dosarului avand ca obiect contestatia impotriva deciziei de concediere? pe ce temei?

In asemenea cazuri, se poate suspenda solutionarea procesului civil pana la solutionarea procesului penal, conform principiului penalul tine in loc civilul, principiu prevazut de art.19 alin.(2) C. proc. pen., potrivit căruia penalul ţine în loc civilul.
Multumesc mult pt raspunsuri!

Va intreb: instanta se va adresa din oficiu Parchetului pentru ca Parchetul sa-i adevereasca existenta si stadiul cercetarilor in dosarul penal? sau ar trebui sa-i solicit eu sa se adreseze Parchetului? ma tem ca in afara de plangerea penala adresata Parchetului nu am ce depune instantei si pur si simplu nu stiu ce forta probanta are plangerea astfel cum i-o voi inmana eu...
Puteti solicita dvs suspendarea pana la solutionarea plangerii penale ... in acest sens, depuneti o copie de pe plangerea facuta .
De asemenea, solicitati instantei sa se adreseze pentru conformitate si Parchetului

Alte discuții în legătură

Modificare unilaterala prin delegare si concediere bobcat27ad bobcat27ad Va supun atentiei urmatoarea situatie si va rog, daca ati intalnit una asemenea, spune-ti-mi parerea dumneavoastra. Multumesc. Pe la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)
Plingere penala leusan leusan intr-un proces civil , unde probele reclamantului sunt falsificate ,se poate invedera instantei ca s-a depus plingere penala ? Ce efect are aceasta? ... (vezi toată discuția)
Aplicare art 19 alin 2 cod procedura penala Consultant Covasna Consultant Covasna Buna seara. In cazul in care o banca al carui angajat am fost a depus plangere penala impotriva mea pentru un \"transfer de fonduri neautorizate de pe contul ... (vezi toată discuția)