Va supun atentiei urmatoarea situatie si va rog, daca ati intalnit una asemenea, spune-ti-mi parerea dumneavoastra. Multumesc.
Pe la inceputul lunii septembrie angajatorul se hotaraste sa ia masuri la punctul de lucru, deoarece lucratoarele de aici realizeaza productie sub 80% si produc si foarte multe rebuturi. Astfel, pe la mijlocul lunii septembrie emite decizie prin care dispune mutarea acestora de la punctul de lucru la sediul firmei incepand cu 1 octombrie.
Cateva dintre salariate nu se prezinta la noul loc de munca, dar nici la punctul de lucru unde au lucrat (am luat declaratie in acest sens paznicilor in timpul cercetarii disciplinare)
Evident sunt convocate la cercetare disciplinara, dar acestea nu se prezinta, ba, mai mult, avocatul aparator (dar fara delegatie in dosarul de cercetare disciplinara) trimite un mesaj fax prin care arata ca prezenta angajatelor respective la cercetare disciplinara este superflua pe motiv ca exista pe rol un proces prin care salariatele au contestat masura delegarii.
In prezent, am pe rolul Tribunalului cate doua dosare pentru fiecare. In primul este contestatie impotriva deciziei de delegare (inscris) in care avocatul aparator incearca sa demonstreze ca oricum doream inchiderea punctului de lucru, si in al doilea - contestatie impotriva deciziei de concediere. De fapt, punctul acela de lucru a fost creat special pentru localnice pentru ca 4 dintre ele au lucrat initial la sediul firmei, apoi, vazand forta de munca la locul lor de domiciliu, am infiintat acest punct de lucru. Acum, dupa ce acestea nu s-au mai prezentat la lucru, este evident ca nu mai puteam tine punctul de lucru deoarece a devenit costisitor. Drept pentru care, la doua luni (1 decembrie) de la data cand trebuiau sa se mute la sediul firmei, am incetat colaborarile cu proprietarul spatiului si cu institutiile la care plateam utilitati.
Avocatul a incercat conexarea celui de-al doilea dosar la primul, exceptie care a fost respinsa. Apoi a cerut, cand cel de-al doilea dosar (concedierea) s-a reintors la completul care a fost initial investit, suspendarea dosarului cu obiect contestarea deciziei de concediere in tem art.244 pct.1 spunand ca rezolvarea acestuia depinde de solutia data in primul dosar. Fara a avea nevoie de motivele mele de respingere a cererii, judecatorul admite cererea si suspenda dosarul. Personal consider ca judecatorul se afla intr-o mare eroare daca da astfel de solutii si sincer, ma tem pentru solutia finala, pentru ca mie mi se pare deja partinitor. Daca gresesc, astept critici intemeiate. Poate ma lamureste si pe mine cineva, pt ca dl avocat nu a venit cu temei legal, ci doar cu insinuari si acuzatii neintemeiate, in baza carei legi se suspenda cim doar pentru ca exista pe rol un proces cu obiect litigiu de munca. Eu stiu ca suspendarea cim se face in temeiul codului muncii si a lg 168, situatii in care nu ne gasim.
Multumesc pentru rabdare si pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns:
bobcat27ad , utilizator
11:54, 21 Februarie 2009