avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara - neprezentare anuntata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara - neprezentare anuntata

am avut un litigiu cu un fost angajator...mi-a suspendat CIM pentru cercetare disciplinara prealabila fara sa precizeze pentru cate zile este suspendat CIM.
La data stabilita pt cercetare nu m-am putut prezenta pt ca plecasem deja din Bucuresti in orasul de resedinta si am primit tarziu convocarea pe posta dar am trimis un fax cu o zi inainte in care rugam sa reprogrameze. NU mi-au platit salariul anterior si nu aveam cum sa fac peste 300 km ca sa ajung la ora indicata de angajator. NU mi-au trimis alta convocare si peste vreo luna am primit pe posta decizia de desfacere a CIM. Intre timp angajatorul a intocmit un proces verbal in care au scris ca am fost convocat telefonic (este legal?!) dar nu m-am prezentat ceea ce este fals!
Ce pot sa invoc in instanta in acest caz?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 17:03, 1 Aprilie 2009
Angajatorul trebuie sa faca dovada ca va convocat conform dispozitiilor legale si ca acesata convocare v-a fost trimisa sau inmamata cu cel putin 5 zile inainte de data convocarii. Nu vad cum poate demonstra ca v-a convocat telefonic....nu are nici o dovada ca ati luat la cunostinta in timp util de acest fapt.
D-na avocat v-a aratat ca fata de motivele invocate de dvs, ,puteti contesta masura luata,daca mai sunteti in termen pentru aceasta.In aceasta situatie,in lipsa cercetarii administrative masura luata este nula de drept . Puteti solicita daune morale plus obligarea angajatorului la plata sumei datorate cu titlul de salariu..De asemeni impotriva angajatorului puteti formula plangere penala pentru fals in inscrisuri si uz de fals in masura in care dovediti acest lucru cu acte si martori.In situatia in care in timpul cercetarii penale va aflati in derularea procesului civil,acesta poate fi suspendat in baza.art.244 al1 c.pr.civ.pana la solutionarea cauzei penale:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Inca ceva....in litigiile de munca sarcina probei ii revine angajatorului. Salariatul poate solicita ca probe anumite inscrisuri....iar obligatia prtezentarii acestora revine angajatorului, daca salariatul nu le detine.
ce fel de daune morale se pot cere? instanta civila sau penala? am facut plangere penala inainte de a fi cercetat disciplinar si emisa decizia de concediere pentru ca de fapt directorul mi-a interzis sa mai intru in firma.... pur si simplu mi-a spus "de maine nu mai vii"...toata chestia cu cercetarea disciplinara este pt a-si salva....acum dosarul este in instanta 278 cpp...pe cale civila nu am mai facut nimic pentru ca nu am mai avut resurse nici timp si nici bani....
nu stiu exact ce pot face acum in instanta.....si nu am avocat cel putin deocamdata...
Faceti toate eforturile pentru a va angaja un aparator competent,chiar daca este greu,
.Situatia este dificila,dar poate fi solutionata cu competenta profesionala.

Alte discuții în legătură

Penalul tine in loc disciplinarul Consultant Covasna Consultant Covasna Buna seara. Avand in vedere regula PENALUL tine in loc DISCIPLINARUL sa inteleg ca din moment ce angajatorul a depus plangere penala la organele de cercetare ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim robertsega32 robertsega32 la societatea noastra a fost surprins astazi un salariat sub influenta bauturilor alcoolice. Conform RI, abaterea este sanctionabila cu desfacerea cim. tot ... (vezi toată discuția)
Angajat nu ridica convocator disciplinar meridianbet_hr meridianbet_hr Buna! Ma confrunt cu o situatie pe care poate ati intalnit-o si voi pana acum. La momentul in care am inceput sa lucrez la actuala firma am gasit pontate ... (vezi toată discuția)