am avut un litigiu cu un fost angajator...mi-a suspendat CIM pentru cercetare disciplinara prealabila fara sa precizeze pentru cate zile este suspendat CIM.
La data stabilita pt cercetare nu m-am putut prezenta pt ca plecasem deja din Bucuresti in orasul de resedinta si am primit tarziu convocarea pe posta dar am trimis un fax cu o zi inainte in care rugam sa reprogrameze. NU mi-au platit salariul anterior si nu aveam cum sa fac peste 300 km ca sa ajung la ora indicata de angajator. NU mi-au trimis alta convocare si peste vreo luna am primit pe posta decizia de desfacere a CIM. Intre timp angajatorul a intocmit un proces verbal in care au scris ca am fost convocat telefonic (este legal?!) dar nu m-am prezentat ceea ce este fals!
Ce pot sa invoc in instanta in acest caz?
Art. 278: Plangerea contra actelor procurorului
(1) Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
(2) In cazul cand masurile si actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel sau ale procurorului sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispozitiilor date de catre acestia, plangerea se rezolva de procurorul ierarhic superior.
(3) In cazul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei ori, dupa caz, al rezolutiei de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta sau rezolutie, persoanelor interesate, potrivit art. 228 alin. 6, art. 246 alin. 1 si art. 249 alin. 2.
(31) Rezolutiile sau ordonantele prin care se solutioneaza plangerile impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de neincepere a urmaririi penale, de clasare, de scoatere de sub urmarire penala ori de incetare a urmaririi penale, se comunica persoanei care a facut plangerea si celorlalte persoane interesate.
(4) Dispozitiile art. 275-277 se aplica in mod corespunzator.
~ final discuție ~