avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare decizie concediere+plangere penala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare decizie concediere+plangere penala

Buna seara.
Joi am al treilea termen de judecata in cazul unui dosar de contestare decizie de concediere eu fiind contestatorul.
Dupa parerea mea exista 2 cai de atac pe care vi le voi explica mai jos cu rugamintea sa mi spuneti o parere , cu care dintre cele doua posibilitati de atac ar fii indicat sa incerc anularea deciziei de concediere.

1- nelegalitate deoarece decizia de concediere a fost luata pe baza unui motiv "abatere disciplinara "care este in acelasi timp subiectul unei plangeri penale depuse de catre angajator incalcand astfel art 244 pct 2 cpc si anume penalul tine in loc civilul, deasemenea tine in loc si disciplinarul.
Dosarul penal si acuma este doar in faza de cercetare si audiere martori de catre organul de politie, inca nu s a dispus nici macar trimiterea in judecata in concluzie nu exista inca o sentinta definitiva deci nu puteam fi concediat pe acest motiv doar suspendat.
In decizia de concediere mai sunt trecute ca si motiv cele trei decizii de sanctionare pe care le am primit anterior , pentru trei presupuse abateri disciplinare pentru care la randul lor am fost sanctionat cu avertisment scris, iar conform codului muncii aceeasi abatere disciplinara poate fi sanctionata cu o singura sanctiune si o singura data. Deci pe aceleasi motive nu puteam fi sanctionat si cu desfacerea disciplinara a contrcatului de munca.
Asta ar fi prima optiune de a ataca decizia.

Al doilea ar fii sa dovedesc nevinovatia mea referitor la acuzatiile aduse in decizia de concediere lucru care ar presupune depunerea altor probe, acte, inscrisuri din contabilitatea unei societati, audierea a zeci de martori si acest lucru necesita foarte mult timp, ceea ce eu nu am.

In consecinta va rog sa imi propuneti cu care varianta merita sa ma duc mai departe.

In caz ca merg pe prima varianta exista posibilitatea ca instanta sa suspende judecata pana la inchiderea dosarului penal, sau trebuie obligatoriu sa anuleze decizia fiind nelegala pe motiv ca nu penalul tine in loc disciplinarul.

multumesc
Sincer mi ar conveni si mie sa am un avocat dar din pacate angajatorul m a adus intr o situatie de faliment total.
multumesc
va sugerez sa mergeti pe cea de-a doua varianta, sa va judecati pe fond si sa va probati nevinovatia. mult succes!
varianta doi este indicata mai ale ca sarcina probei cade in sarcina angajatorului.dvs cereti si ele trebuie sa dovedeasca.
succes
Solicitati un avocat din oficiu. Degeaba ati opta dvs. pentru variante - penalul poate tine in loc administrativul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere+plangere penala nhycompany nhycompany Buna ziua. Am depus o plangere penala impotriva unui angajat de al nostru, pt o infrcatiune savarsita la firma. Dupa ce am depus plangerea penala la 2 ... (vezi toată discuția)
Puncte de vedere decizie sanctionare laur65 laur65 Citez dintr-o decizie de sanctionare: \\"...[b]comisia disciplinara[/b] formata din N.L.,A.M. si T.D.[b] [u]DECIDE[/u][/b] : Sanctionarea disciplinara a d-lui ... (vezi toată discuția)
Concediere Alex1986 Alex1986 Buna ziua, am primit prin posta o decizie prin care eram anuntat ca sunt concediat in baza articolului 61 lit a coroborat cu art 268 din Codul muncii pentru o ... (vezi toată discuția)