avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort.....va rog, un raspuns
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort.....va rog, un raspuns

Am o sentinta in care s-a judecat divortul si custodia copilului. S-a facut apel la sentinta, cu specificatia clara, ,, doar in ceea ce priveste incredintarea minorului". Mentionez ca procesul are loc undeva, in provincie. Sentinta a fost pronuntata in 5.07.2011. Am obtinut o grefa de la tribunal in care scrie ca este inregistrat apel ,doar sub aspectul incredintarii si m-am dus la judecatorie sa cer investirea hotararii cu formula definitiva si irevocabila pentru a-mi i schimba numele si sa imi refac actele, am un buletin provizoriu, care expira luna aceasta, nu am pasaport,nu pot sa ies din tara...etc.... De la arhiva mi s-a spus ca nu se poate, deoarece, trebuie sa il iau pe fostul sot si sa mergem la notar si sa declaram ca nu vom face apel pe divort.....X-(.....Va rog, ajutati-ma cu un sfat. O prietena a mea, avocat, mi-a spus ca exista in practica acest lucru, conform principiului disponibilitatii.
Apoi, am probleme referitoare la citarea mea ca parte in proces....am postat deja o intrebare ieri, dar nu am primit raspuns......multumesc anticipat..
Doamna nu puteti sa va schimbati actele pana la finalizarea procesului, chiar daca motivele de apel sunt doar cu privire la incredintare, dar puteti sa va faceti pasaport pe actualul nume si dupa finalizarea dosarului sa va shimbati actele.In ceea ce priveste citarea urmariti dosarul pe noulportal asa veti sti sigur termenul, fara sa mai asteptati citatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate desparti divortul de incredintarea minorului? miss_ra miss_ra Suntem intr-un proces de divort si amandoi dorim divortul. Dar fostul sot s-a razgandit si a facut apel pentru incredintarea copilului. Se poate pronunta ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord adina1608 adina1608 fostu sot a bagat divortu, mentionez ca, am 2 copii minori in acelas dosar a bagat si incredintare minori am avut 2 infatisari pana acum la a 2 infatisare a ... (vezi toată discuția)
Resedinta obisnuita a minorului marinka24 marinka24 seara buna care este residinta obisnuita a unui minor?,rezultat dintr-o casatorie (mama romanca,tatal italian),nascut in italia,dar numai la 2 luni transferit ... (vezi toată discuția)