avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz la locul de munca

buna ziua.am o problema.am lucrat undeva timp de o luna.m-am angajat pe data de 05 si pe data de 26 mi-a adus contractul sa-l semnez(cu data de 25).dupa 2 zile,respectiv pe 27,i-am anuntat ca nu ma voi mai duce deoarece nu rezist la programul de munca si mi-au spus ca daca nu le fac preavis 15 zile lucratoare nu imi mai da niciun ban.se poate asa ceva sau doar a vrut sa ma sperie pentru ca ei nici nu apucasera sa duca actele la ITM;eu exemplarul 3 il am nestampilat de ITM.VA MULTUMESC PENTRU ATENTIE
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:49, 5 Noiembrie 2011
trebuie sa faceti preavizul in cazul demisiei.
Intre data contractului si data hotararii dv. de a nu mai lucra la acel angajator sunt 2 zile. Asta inseamna ca erati in perioada de proba caz in care puteati notifica in scris angajatorul (deci nu demisie) de intentia dv. de a renunta la contract fara a avea obligatia efectuarii unui stagiu de preaviz. Drepturile salariale le puteti recupera in instanta dar va trebui sa dovediti ca ati lucrat incepand cu data de 05 ale lunii. Contractul fiind incheiat cu data de 25, angajatorul nu ar avea legal de plata decat perioada 25-27.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz Amalia2323 Amalia2323 Buna ziua, Recent mi-am inaintat demisia cu preaviz, insa seful meu mi-a spus sa pun o data care depasesc cele 20 de zile lucratoare (sunt 25 de zile, mai ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati csaby2011 csaby2011 Buna ziua caut informati care mar putea ajuta ca sa dau in judecata firma la care am lucrat am lucrat la o firm din 29 09 2010- si in data de 04 jjulie 2011 ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii.contract de munca.demisii cristina1502 cristina1502 Buna ziua.am lucrat 2 luni la un magazin alimentar,lucram in jur 51 de ore pe saptamna (de L-V-9ore iar S-5-6 ore) fara a mi se da liber sau ore platite in ... (vezi toată discuția)