sunt in aceasta situatie: am facut o declaratie pe proprie raspundere falsa la notar cum k nu am venituri pt a`i folosi fiicei mele la scola pt programul bani d liceu Insa sotul meu este plecat in strainatate si are venit si contract acolo . va rog ajutati-ma pt ca nu stiu ce se poate intampla URGENT
fals in declaratii-această infracţiune constă în declararea necorespunzătoare a adevărului făcută în faţa unui organ sau unei instituţii, în vederea producerii de consecinţe juridice pentru sine sau pentru altul.
Aceasta infractiune poate angaja raspunderea penala a dvs .
Sfatul meu este sa luati legatura cu un avocat pt indrumari in acest sens
Doua chestiuni:
1.daca sotul dumneavoastra lucreaza in strainatate la negru si nu se poate demonstra ca lucreaza, e o.k.=D>
2. daca lucreaza cu acte in regula inseamna ca ati facut o declaratie falsa( e de penal)#-o
Solutie: mergeti urgent la notarul unde ati dat declaratia si fara prea multe explicatii va retrageti declaratia.:thumbup:
Deci, ati declarat ca dvs. personal nu aveti venituri sau ati declarat ceva si in numele sotului?
Daca dvs. personal nu aveti venituri si ati declarat aceasta in nume propriu, nu e un fals.
Presupun ca s-au cerut declaratii de venit de la ambii parinti, cea a tatalui cum ati rezolvat-o?
Daca ati declarat ca nu aveti venituri pe familie - omitand cu buna stiinta veniturile pe care le obtine sotul in strainatate si despre care aveti cunostinta si beneficiati de ele, atunci se schimba lucrurile.Retrageti urgent declaratia de la scoala fetei. Revocati declaratia la notar.Este pre mare riscul: fals si uz de fals, intrati sub incidenta legii penale. In plus ii faceti rau si fiicei dvs. la scoala.
am declarat si in numele sotului ca nu are venit desi el are acolo Dar ma gandesc ca nu au cum sa afle cei din conducerea scolii Cum pot verificaca sotul meu nu este in tara ?
Ce pot face
Suntem divortati de un an si jumatate,la mine a ramas copilul cel mic iar la fosta sotie fetita in varsta de 11 ani dar custodia e in comun pt ambi copii,In ... (vezi toată discuția)