avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interogator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interogator

eu sunt parata si sunt chemata la interogator...nu stiu in ce consta acest interogator...normal arfi trebuit ca reclamanta sa fie chemata(vrea sa "fure" dreptul la most.a lui tata)...nus nu mai am cuvinte de cum e si cu justitia asta...eu sunt foarte bolnava..mi frica de stresul care-l presupune acest interogator, sa nu mi se faca rau...am dovedit cu acte si tot ce trebuie ca eu am dreptate,de ce mai era nevoie si de interogato(av. reclamantei l-a cerut)r?nu am furat nimic,din contra reclamanta incearca...sunt tare necajita...:(
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 22:37, 25 Septembrie 2008
Potrivit art.218 C.proc.civ., se va putea încuviinţa chemarea la interogatoriu, când este privitor la fapte personale, care, fiind în legătură cu pricina, pot duce la dezlegarea ei.După cum rezultă din această dispoziţie legală, interogatoriul poate avea ca obiect numai chestiuni de fapt, nu şi de drept. În acelaşi timp, faptele la care se referă interogatoriul trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:
- să fie personale părţii chemate la interogatoriu;
- să fie în legătură cu pricina şi să poată duce la dezlegarea ei, adică să fie vorba de fapte pertinente şi concludente.
Partea chemată la interogatoriu trebuie să se prezinte în instanţă pentru a răspunde la întrebările ce i se pun. Deci, luarea interogatoriului are loc în faţa instanţei de judecată.

Prin urmare, veti fi intrebata cu privire la problema supusa judecarii ei de catre instanta.
Nu trebuie să vă sperie cuvîntul interogator. Este o simplă procedură în faţa instanţei civile. Dacă e adevărat ce aţi afirmat mai sus, atunci nu poate fi decît în favoarea dumneavoastră. Nu veţi face decît să răspundeţi la acele întrebări pe care le va încuviinţa instanţa, întrebări legate de moştenire.

Nu ar fi rău să aveţi şi dumneavoastră un avocat.

Liviu S.Bordaş
va multumesc mult,m-am mai linistit un pic,cazul l-am expus pe larg pe site...am primit multe sfaturi si mi-au fost de ajutor pt care multumesc tuturor...inainte de vacanata s-a cerut tranzactionarea,dar acum s-a intors si nu stie cum sa mai lungeasca acest proces inutil...ma termina...este valabila marturia unor "babute" ca in 1953 tata s-ar fi inteles cu fratele sau prin partaj amiabil si verbal ca-i lasa lui partea de mostenire?mentionez ca mama lor (bunica)a decedat abia in 1982,nu s-a facut nici o iesire din indiviziune.avem avocat...am cam patit-o si cu ea...nu ma mai repet..sper sa se gate cu bine acest proces si ca judecatoarea va tine cont de tot ce am depus pana acum,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate solicita proba cu interogatoriul? reclamanta poate solicita propriul intergator? annuska annuska Intr-o actiune civila, reclamanta a solicitat luarea interogatoriului paratilor, instanta a admis si s-au si luat interogatoriile. Parata desi initial a ... (vezi toată discuția)
Proba cu interogatoriul flori9 flori9 Va rog sa-mi spuneti cat de importanta este proba cu interogatoriul paratului intr-un proces? Este bine sa se ceara si de catre parat interogarea ... (vezi toată discuția)
O partea (paratul) poate interoga reclamantul / martorii intr-un proces civil, in cazul in care nu are avocat? Mihaela_12 Mihaela_12 Intr-un proces civil, partea care nu are avocat (parat) poate solicita in Fond, interogarea reclamantului sau martorilor? Daca da, care este procedura pentru ... (vezi toată discuția)