avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lista bolilor si criteriile de incadrare in grad de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lista bolilor si criteriile de incadrare in grad de handicap

În anul 2010 am fost încadrat in cod handicap 1, cod boala A18, grad de handicap accentuat. Cu același diagnostic din 2010 m-am prezentat la comisia de expertiză pt revizuire anul acesta și am fost încadrat în cod handicap 1, cod boala A18, dar gradul de handicap Mediu. Există vreo listă cu bolile de încadrare în grad de handicap? Dacă da, cum pot să intru în posesia ei? La comisie , această listă există. De ce nu există transparență și pentru pacienți? Mulțumesc frumos!
din cate stiun era vorba de ORDIN nr. 90 din 9 august 2002
pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a comisiilor de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti si a Comisiei superioare de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti

Criteriile medico-psihosociale de incadrare in grad de handicap si lista bolilor pot fi gasite in MONITORUL OFICIAL NR 885bis din 27 decembrie2007
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
gasiti criteriile de incadrare in grad de handicap, aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
dianami, utilizator
Daca afli ceva te rog spune-mi si mie pe email Ramona_popa68@yahoo.com. deoarece si eu sunt in situatia ta am fost in accentuat si acum am mediu avand diabet zaharat de 27 de ani cu unele complicati. Sunt niste nesimtiti care nu stie ce inseamna boala si sper sa le de-a d-zeu sa vada.
Gasiti aici criteriile pt.diabet,mai precis in Anexa,la CAP. 5FUNCTIILE SISTEMULUI DIGESTIV, METABOLIC SI ENDOCRINII,pc.IIEVALUAREA GRADULUI DE HANDICAP ÎN AFECTAREA UNOR FUNCTII METABOLICE*

[ link extern ]

Ceea ce trebuie sa retineti este ca reincadrarea intr-un alt grad de handicap se face numai in urma analizei unor parametrii functionali si nu arbitrar,iar daca ati fost trecuta de la accentuat la mediu,ar trebui sa va bucure,asta insemnand ca starea sanatatii dvs. s-a imbunatatit intre timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista cu bolile care se incadreaza la un grad de handicap mihaela1971 mihaela1971 am un tataie care are fibroza pulmonara oare se incadreaza la vreun grad de handicap? (vezi toată discuția)
Sunt bolnav de diabet tip1[insulino dependent] ,pot fi scutit de impozitul pe salariu ? TesuAdrian TesuAdrian Buna ziua doamnelor si domnilor ! Sunt bolnav de diabet tip1 [ ma injectez cu insulina de 4[patru] ori pe zi ] lucrez la o companie privata si vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Cod boala handicap valy_gaby94 valy_gaby94 buna seara. As dori daca se poate o adresa unde sa gasesc codurile de boala pentru pensionare. nu coduri boala medic familie. Vreau sa vad daca ... (vezi toată discuția)