avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt auto

As avea o intrebare: Un prieten a furat o masina din Bucuresti si a fost prins la Constanta. In declaratie a scris ca si eu as fi implicat in acest caz, desi eu nu am nicio treaba. Mi-a spus ca a facut-o din razbunare, pentru ca el are sa imi dea o suma de bani si eu il reclamasem la politie pentru acest lucru iar din razbunare m-a trecut si pe mine in declaratia aceea pe care a dat-o la politie cand a fost prins. Acum mi-a spus ca ii pare rau si ca ar vrea sa isi retraga sau sa isi schimbe aceasta declaratie. A spus ca a vorbit la politie despre acest lucru, iar politia i-ar fi spus ca nu se poate acest lucru deoarece ar intra la "marturie mincinoasa". Intrebarea este: poate sa isi retraga sau sa isi schimbe decalaratia? Cu mine ce se poate intampla daca, desi nu am nicio legatura cu aceasta infractiune savarsita de el, voi fi chemat la politie sau ceva de genul acesta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:48, 5 Noiembrie 2011
Dupa cum ii spune si numele, marturia mincinoasa nu se poate savarsi decat de catre un martor, or el este invinuit/inculpat. Isi poate retrage sau modifica declaratia oricand.
E posibil sa fiti chemat, declarati adevarul.
Chiar daca asa zisul dvs "prieten"a facut afirmatii neconforme cu realitatea,detine obligatia sa probeze aceste acuze
In momentul cand veti fi citat la politie,urmeaza sa va precizati punctul de vedere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Martor furt ContSters93151 ContSters93151 Buna ziua, mama a fost in apropiere cand politia a prins un hot. Din pacate politia pentru ca nu avea martori a convins-o sa semneze o declaratie de martor ... (vezi toată discuția)