avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul la notar

buna ziua,
daca cineva vrea sa divorteze in conditiile in care are si un copil,poate divorta la notar daca sunt de comun acord si tatal copilului nu are nici o pretentie la partaj?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 03:58, 9 Noiembrie 2011
Si eu va multumesc si va doresc o duminica placuta!:luck:
Pai altfel de custodie nu mai exista decat in cazuri extreme si alea se pronunta de instante.
multumesc,
cu respect,
Mela
Divortul la notar (sau la of. starii civile) se poate pronunta doar in cazul in care NU SUNT COPII MINORI in discutie.
Daca sunt copii minori in discutie, aveti alternativa medierii, avand in vedere ca parintii sunt de acord cu desfacerea casatoriei si au cazut de acord asupra custodiei acestora.
Acest lucru era adevarat dupa legea micii reforme in justitie, lege prin care s-a dispus sa poata divorta la notar/ofiter de stare civila cuplurile care nu au copii.
Dupa intrarea in vigoare a noului Cod civil, aceste divorturi s-au extins si la cuplurile care au copii minori.

In toate cazurile, si daca se poate si daca nu, daca oamenii sunt deja intelesi cu privire la divort, ce sa mai medieze? Ca de ce se inteleg?

Alte discuții în legătură

Divort la notar loredana69 loredana69 doresc sa divortez de sotul meu,pot face asta la notar?cat costa acest lucru?ce trebuie sa fac?multumesc! (vezi toată discuția)
Divort la notar mary11 mary11 As vrea sa stiu cat dureaza un divort la notar daca sotii sunt de acord si nu au nici o obiectie.Exista si copil in aceasta casatorie si am stabilit totul de ... (vezi toată discuția)
Este posibil un divort prin notariat daca exista un copil? constsil constsil este posibil un divort la notar pe cla emiabila daca exista un copil? (vezi toată discuția)