avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mi-a intrat in casa!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mi-a intrat in casa!

Am angajat muncitori ca sa renovam apartamentul.......sparg gresie, faianta.....gauri in pereti pentru prize....zgomot... Insa le-am spus sa lucreze doar in afara programului de liniste. Noi, proprietarii, nu mai locuim acolo, deci am lasat doar muncitorii. La usa a venit vecina,la ora 19, care este Presedintele Asociatiei de Locatari si le-a spus sa o lase sa vada cat au spart...din pereti, ca are acest drept! A intrat in casa si s-a uitat...si le-a zis sa inceteze cu zgomotele. intrebarea mea : Este legal sa intre in casa noastra atata timp cat noi proprietarii nu eram acasa? Are presedintele Asociatiei acest drept.....sa controleze casele?
Dar exista vreo lege pe care sa i-o arat? ea sustine ca legal are acest drept..... Cum o contrazic??
Daca nu exista , nu aveti ce sa-i aratati dvs. Dansa trebuia sa va arate!
Nu este legal, insa,daca au lasat-o sa intre de buna-voie nici nu prea aveti ce face. trebuia spus muncitorilor sa nu permita accesul nimanui....doar dvs. puteti decide cui dati acest acces

practica este veche. Pentru orice modificare( chiar si minora) in apartament trebuie destule aprobari...90% nu le obtin, iar presedintii/admin de bloc stiu asta...si fac pe investigatorii...stiu ca amenzile sunt mari....asa ca....ca loc de buna ziua romanesc:D
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
art.12 lit.B din Legea 230/2007
proprietarul are OBLIGATIA
]...]
b) să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul propriu, cu un preaviz de 5 zile, al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar şi justificat să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu.
Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz, :hammer:conform prevederilor din statutul asociaţiei de proprietari;
context in care, ar trebui vazut Statutul Asociatiei
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Cezar augustin Dinu, Avocat
@dinu cezar

Articolul citat face referire la inspectarea in vederea verificarii sau/si reparatiei la proprietatea comuna.

Dumneaei "inspectoarea-presedinta" nu verifica nimic din proprietatea comuna, decat ce fac muncitorii pe un spatiu privat. E un abuz mitocanesc de care nu mai scapam prin blocuri!

Nu avea niciun drept sa intre nici cu preaviz, nici fara preaviz.
nu mai repet textul de lege....doar voi sublinia "atunci când este necesar şi justificat să se inspecteze,[...]elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu.


si, tinand cont ca unii dintre peretii imobilului dvs au pe partea celalalta - fie scara blocului, fie uscatorul, fie proprietatea altuia....se verifica daca nu afectati structura de rezistenta a blocului - care, in mod sigur, este comuna B-)
La fel de bine, meseriasii pot afecta scurgerea de apa pluviala, instalatia de canalizare....etc.

Dar, totul se poate rezolva cu calm si intelegere...nu cu "drepturi" si "obligatii"
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Cezar augustin Dinu, Avocat

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie in bloc: necesita acordul vecinilor? locatar11 locatar11 Buna seara, Locuiesc la bloc si impart un hol lung cu un vecin. El doreste sa isi mute usa la aproximativ 2 metri mai in lateral, dar tot pe peretele lui. ... (vezi toată discuția)
Daramare perete care nu afecteaza structura de rezistenta dislexic dislexic Buna ziua, Am inteles ca a aparut o reglementare relativ noua conform careia orice modificare in apartament trebuie avizata/autorizata etc., sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Pereti de rezistenta sau nu? m.belu m.belu Ce caracteristici poate avea un zid din incinta apartamentului de bloc, care separa bucataria de balcon, pentru a recunoaste daca este zid de rezistenta sau ... (vezi toată discuția)