avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar

Am cumparat o casa cu credit ipotecar in valoare de 80 mii de euro. la doi ani de la acest credit sotul meu pe aceeasi casa a mai facut un credit ipotecar, pe firma lui, de rang 2, inca de 80 mii de euro.
de 3 ani este in licitatie si nu se vinde.
ce pot face sa scap de cel de-al doilea credit care este pe societatea lui, noi suntem divortati, de 3 ani, societatea lui este in faliment din 2008.
nu am platit creditul in continuare cel de rang 1 din cauza celui de al doilea, care este o linie de credit, din motivul ca nu am de unde returna toti cei 80 mii de euro o data.
Cel mai recent răspuns: ContSters202285 , utilizator 13:58, 7 Noiembrie 2011
un calcul simplu demosntreaza ca banca si-a asumat un risc major cand a dat cel de-al doilea credit pentru ca casa nu valora atat. dar daca cineva cere si i s-a dat. cel ce a dat nu are nici o raspundere pentru ce da?

apoi ce se poate face ca fostul sot sa isi i-a rangul doi de pe firma lui si sa plece asa cum a plecat si din casatorie iar eu sa reiau creditul de rang 1 doar pe mine
Ipoteca de rangul 2 este pe imobilul dvs, nu pe firma fostului sot.
Pt a se radia ipoteca de rangul 2 , trebuie ca sotul ori sa achite c/val liniei de credit, ori sa duca alt imobil in garantie bancii unde are linia de credit.In felul acesta imobilul ramane grevat doar cu ipoteca de rangul 1.In ceea ce priveste achitarea creditului pt care a fost ipotecat imobilul, acesta (ma repet) va fi achitat atat de dvs, cat si de fostul sot, avand in vedere ca , creditul a fost contractat in timpul casatoriei.
Nu ati inteles, firma lui este in faliment, el tb sa dea- cei 80 mii de euro jos banii, nu sa aduca inapoi o alta garantie pentru a-i prelungi creditul, nu mai poate prelungi nimic si nu se mai poate accepta alte garantii decat banii.

eu vreau sa vad cine imi da o solutie aici, cineva care s-a folosit de impreviziune din noul cod civil sau cineva care a anulat rangul doi in sensul in care banca si-a asumat riscul ei. aici vreau sa vad daca cineva e capabil sau a avut proces pe aceasta problema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu linie de credit.buna ziua.am urmatoarea speta: un imobil ,o casa de valoare 200000 ... Ange Maria Ange Maria Buna ziua.Am urmatoarea speta: un imobil ,o casa de valoare 200000 euro este proprietatea unei firme A care a venit cu aceasta casa ca si garantie pt o linie ... (vezi toată discuția)
Executarea in urma unei fideiusiuni poate "ataca" imobil ipotecat? ContSters205719 ContSters205719 Buna! Am urmatoarea situatie: in calitate de administrator la un SRL (2 asociati) am semnat in 2011 un contract de fideiusiune, actualizat anual prin acte ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile gavrusdaniel gavrusdaniel buna ziua,in urma cu mai multi ani in urma am scos din doua banci 2 credite am platit vreo 2 ani dupa aia firma la care lucram a dat faliment, ratele sau ... (vezi toată discuția)