Nu am competenta necesara pentru a va trimite la un text de lege, dar pot sa fac o observatie de bun simt: faptul ca o activitate este non-profit nu poate implica obligativitatea tertilor (colaboratorilor, furnizorilor etc) de a functiona la randul lor non-profit. Pt a pastra conventia din mesajul anterior, sa spunem ca mega-starul Fane Tramvai nu doreste ca muzica lui sa fie distribuita gratuit, prin urmare faptul ca postul de radio la care lucrati este non-profiit il lasa rece.
Indepartindu-ma de subiect, as spune ca un post de radio non-profit care utilizeaza abilitatile Dvs de DJ si resursele Dvs (conexiune Internet, utilizare computer personal samd) realizeaza oricum un minim profit, chiar daca asta se materializeaza doar intr-un bun renume, la un moment dat. Moment in care se poate transforma, nu-i asa, intr-o afacere profitabila, si datorita implicarii Dvs si a altora ca Dvs.
Ce v-au spus cei de la radio nu este neaparat adevarat. Afirmatia lor poate fi valida doar daca au obtinut o licenta ca cea de la adresa de mai jos.
[ link extern ]
... situatie in care Dvs personal nu trebuie sa va mai faceti griji privind legalitatea distribuirii muzicii.
Recomandarea mea e sa contactati fie UCMR, fie UPFR si probabil ca veti primi raspunsuri mai precise de la cei care sunt calificati sa faca exact acest lucru. In rest, raspunsurile pe care vi le-am dat eu le puteati obtine rasfoind prima pagina de rezultate de pe Google, mai ales ca doua dintre rezultate trimit inclusiv spre topicuri mai vechi de pe avocatnet, care trateaza exact aceeasi problema.