avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor - content audio
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor - content audio

Am gasit o tema cu o intrebare asemanatoare pe forum. Insa nu m-a lamurit.
Puteti va rog sa-mi explicati, in cazul in care sunt proprietara unui local, o cafenea. Care sunt conditiile in care pot folosi muzica de exemplu unui/ei compozitor/trupe din afara. Daca muzica sau albumul a fost downloadat ilegal, adica e piratat - e normal sa nu-l pot folosi, desi ma indoiesc ca multi dintre patroni de cafenele sau localuri sunt ”ok” la capitolu asta. Revenind, dar in cazul in care am cumparat albumul licentiat online sau din magazin specializat, nu am drepturi sa folosesc contentul respectiv pentru cafeneaua mea ?

Multumesc,
Carolina.
Aveti nevoie de licenta obtinuta de la UPFR, pentru a difuza muzica in scop ambiental, in localul dvs.
Conform Legii Nr. 8/ 1996 aveti aceasta obligatie.
Intrati pe site-ul urmator pentru detalii:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Credidam raul_stef raul_stef Buna ziua, am urmatorul caz. Din 2010 nu am mai platit la CREDIDAM taxa pentru muzaica ambientala (este vorba despre o cafenea), fie pentru ca noi am uitat, ... (vezi toată discuția)
Ucmr -ada sau upfr A. Ionut A. Ionut Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)