Bun gasit,am de platit cheltuieli judiciare in mai multe dosare incepand din 2007 si pana in 2010,in cuantum total de circa 1300 ron.Am inceput sa platesc lunar cate 30 de ron ca am o pensie de boala mica si nu imi permit mai mult,dar ce nu inteleg eu e ca nu se specifica in ce dosar platesc si de aceea avand in vedere ca cele din 2007 sunt prescrise cred,cum ar trebui sa fac,sa platesc pe rand fiecare dosar adica sa strang cateva luni banii care-i dau acum lunar si sa achit asa cate120ron pe dosar sau sa dau tot lunar cate putin,si daca risc sa m-i se puna poprire pe pensie daca dau asa esalonat?Multumesc anticipat pentru raspunsuri si indrumari
Presupun ca sunt cheltuieli din dosare penale, prin urmare sunt creante bugetare si nu se prescriu in trei ani, in mod normal pe somaţia de la finante si titlu trebuia sa fie specificat sentintele, oricum vi se va stinge in ordinea vechimii .
Va sfatuiesc sa achitati cate putin desi nu exlude posibilitatea executării de catre fisc a pensiei dar in cuantumul prevazut de codul de procedura civila .
va multumesc pentru raspuns,voi incerca sa achit asa cum m-ati sfatuit cate putin adica 40 de ron pe luna sau 50,mai mult nu am cum iar daca imi popresc o treime din 500 de ron inseamna ca nu mai am din ce trai,chiar nu se poate evita aceasta eventuala poprire?