Sunt un pensionar din Suceava - Dosar de pensionare nr.235879 - cu o pensie lunara(de boala)in suma totala de 208 ron,luna februarie 2008.
In urma pierderii unui proces in justitie unde nu am putut proba ca cercul este rotund,am pierdut,drept urmare, am fost obligat sa achit cheltuieli judiciare.Pentru ca nu am avut de unde plati(pensia fiind unicul meu venit lunar)...urmarea acesteia fiind efectuarea unei popriri lunare(de catre un executor judecatoresc) din pensie (incepand cu iunie 2006)de 56 ron, poprire ce continua insa...eu ramanand cu un net de 152 ron...FARA COMENTARII!
Bunuri care sa poata fi(legal) urmarite silit nu am.
Locuiesc la bloc impreuna cu sotia-invatatoare pensionara-.
INTREB,nu exista oare o limita minima a veniturilor nete lunare sub care sa nu se mai poata efectua urmariri silite(indiferent de ce natura)caz in care persoana in cauza sa fie declarata,legal,insolvabila?si care este temeiul legal?
Daca este o greseala cum sa procedat,cum pot indrepta aceasta stare de lucruri?
Ramanand in asteptarea unui raspuns,sper pozitiv,va multumesc frumos pentru sprijin
Potrivit art. 409 C.pr.civ. alin. 3, nu poate fi urmarit venitul Dvs. din pensie cat timp acesta este mai mic decat cuantumul salariului minim pe economie, aceasta executare putand fii contestata oricand, aband in vedere ca are caracter succesiv. Daca pensia Dvs. este sub 500 RON, (fost 440), nu puteti fi urmarit prin proprirea veniturilor, in primul rand pentru ca este contrar legii romanesti, iar in al doilea rand fiindca va pune in pericol viata si sanatatea asa cum sunt definite in tratatele internationale.
Chiar daca ati fi avut o pensie in cuantum mai mare decat venitul minim pe economie, nu va putea urmari decat pana la cota de 1/3, daca aceea era singura datorie care o plateati din pensie periodic.
Contactati-ma cu datele Dvs. sa va pun la dispozitie o contestatie la executare pe care o sa va rog sa o semnati si sa o depuneti.
Poprire
Petre Buju
Am o pensie lunara de invaliditate grad II de 273 ron.Alte venituri nu am.Prin pierderea unui proces in justitie unde nu am putut sa dovedesc ca cercul ... (vezi toată discuția)
Întrebare...
Petre Buju
Dintr-o pensie lunară de invaliditate grad II de 263 lei(02.2010) nerevizuibil se poate înfiinţa o poprire de către un creditor ? Dacă da/nu ... (vezi toată discuția)