avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Am o pensie lunara de invaliditate grad II de 273 ron.Alte venituri nu am.Prin pierderea unui proces in justitie unde nu am putut sa dovedesc ca cercul este rotund, am fost obligat la plata unor cheltuieli pe care neputandu-le achita mi sa facut o poprire din pensie de 82 ron/luna ramanand cu un net de 181 ron/luna.
Intreb... Exista vreo prevedere legala care sa prevada o anumita suma minima a veniturilor sub care sa nu se mai poata cobori iar debitorul in cauza sa fie legal declarat insolvabil?Mentionez ca nu am nici bunuri proprii(mobile sau imobile)care sa poata fi urmarite silit.
Daca exista o astfel de prevedere care este ea si cum ar trebui sa procedez eu pentru desfiintarea aceste popriri care vine din 2005 si va continua...
Aceasta intrebare am pus-o la 27 de executori judecatoresti din toata tara inclusiv la UNEJ si nu am primit nici un raspuns in decursul anilor 2008-2009.
Va multumesc frumos pentru un eventual raspuns.:stunned:
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 19:32, 30 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~

Prin Legea nr. 416 / 2001 privind venitul minim garantat s-a introdus venitul minim garantat de stat ca forma de asistenta sociala pentru familiile si persoanele singure, cetateni romani.

OUG nr. 57 / 2009 majoreaza nivelul venitul minim garantat, care se va aplica incepand cu drepturile aferente lunii iulie 2009, astfel:

a) 125 lei pentru persoana singura;
b) 225 lei pentru familiile formate din 2 persoane;
c) 313 lei pentru familiile formate din 3 persoane;
d) 390 lei pentru familiile formate din 4 persoane;
e) 462 lei pentru familiile formate din 5 persoane;
f) cate 31 lei pentru fiecare alta persoana peste numarul de 5 persoane, care face parte din familie, in conditiile prezentei legi.
:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

venitul minim garantat sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Doresc sa aflu daca un pensionar care are o pensie de 700 Ron, poate beneficia de prevederile legii 416/2001 privind garantarea venitului minim; ... (vezi toată discuția)
Taieri de salarii chiar sunt corecte?? cristina_lus cristina_lus Unde este venitul minim garantat daca la un angajat cu aproape 700 lei salar se taie 25 %?? :-/ (vezi toată discuția)
Ajutor social la terminarea somajului? calin felicia calin felicia Sunt in somaj si mai am dreptul la 3 luni. La terminarea lui mi se mai da ajutor social? (vezi toată discuția)