avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pensie
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pensie

Tatal meu a primit o notificare de la Inspectoratul de Stat in Constructii cu o suma de plata ce depaseste pensia lunara, In caz de neplata in 15 zile, vor sa-i puna poprire pe pensie. Eu imi amintesc ca am facut plata la timpul potrivit dar la ei nu figura nimic. Am gasit pana la urma o chitanta, le-am dus-o si au mai scazut din suma de plata, si este aproape cat pensia. Am cerut sa ne dea timp sa cautam chitanta pe restul sumei. nu Au fost de acord. Am cerut sa esaloneze plata, sa nu ramana fara bani de sarbatori. Nu au fost de acord. Eu stiam ca nu se poate retine mai mult de o treime din pensie dar nu gasesc legea respectiva. Timp de 5 ani nu au gasit asa-zisa neplata si acum vor banii toti in 15 zile. Nici nu am timp sa cer de la arhiva postei chitanta din anul 2014. Intrebarea mea este:
1. Este o lege prin care sa fie obligati sa esaloneze plata?
2. Dupa 5 ani nu se prescrie datoria?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: VIITORULCOPIILOR , utilizator 14:04, 28 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți posibilitatea să formulați contestație la executare, și să invocați prescripția dreptului la executare silită.
Prescripția nu operează din oficiu, ci trebuie cerută de debitor în fața instanței de judecată.

Pentru contestație aveți un termen legal de 15 zile calendaristice.

În privința cuantumului popririi din pensie, aceasta nu poate depăși 1/3 din venitul lunar net, pentru o singură poprire.
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi neplatite de 6 ani Amenziauto 2014 Amenziauto 2014 Buna ziua! Am cateva amenzi neplatite din 2014,in valoare de 1100 lei,daca a trecut mai mult de 5 ani,exista posibilitatea ca aceste amenzi sa fie anulate?! ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf Maria0709 Maria0709 Buna ziua! Am un PFA cu activitatea suspendata de 3 ani si jumatate iar de trei luni sunt angajata la o intreprindere individuala. Cei de la anaf mi-au trimis ... (vezi toată discuția)
Amendă plătită figurează neplătită, poprire executorie pe cont Alina Postolache Alina Postolache Bună ziua! Un scurt istoric: in 2014 am primit o amendă in Iași pe care am plătit-o chiar a 2 a zi, în jumătate, la taxe si impozite, am plătit cash iar ... (vezi toată discuția)