Buna ziua! Am un PFA cu activitatea suspendata de 3 ani si jumatate iar de trei luni sunt angajata la o intreprindere individuala. Cei de la anaf mi-au trimis si mie si angajatorului o adresa de instiintare privind infiintarea popriri pentru suma ce le-o datorez. Intrebarile mele sunt: ce urmeaza sa se intample mai departe si daca mi se va pune poprire pe salariu in ce cuantum va fi aceasta? Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns! Am omis sa spun ca jumatate din suma pe care imi va pune poprire este datorie din 2010. Este legal? Nu se prescrie dupa 5 ani?
Ar trebui sa faceti contestatie la executare daca considerati ca s-a prescris datoria. In mod normal, da, datoria ar fi prescrisa. Dar, depinde de ce alte acte de executare a facut ANAF din 2010. Cel mai bine este sa luati legatura cu un avocat. Ati mai primit alte instiintari acasa legat de aceasta datorie?
Contestatia la executare se face in termen de 15 zile de la data la care ati luat cunostinta despre existenta popririi.
Adresa poprire anaf
gillu
Buna ziua.
A ajuns la angajator de la ANAF o adresa de infiintare a popririi asupra sumelor datorate de catre acesta salariatului. Sumele datorate de catre ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.