avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenzi neplatite de 6 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenzi neplatite de 6 ani

Buna ziua! Am cateva amenzi neplatite din 2014,in valoare de 1100 lei,daca a trecut mai mult de 5 ani,exista posibilitatea ca aceste amenzi sa fie anulate?! Iar daca nu,exista posibilitatea sa platesc in rate? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mcornell , utilizator 23:08, 26 Martie 2021
Termenul de prescripție a obligațiilor fiscale este de 5 ani, într-adevăr. Însă, prescripția asta trebuie invocată, nu operează așa singură, din oficiu. Spre exemplu, dacă ați primit somație sau poprire pe cont pentru această sumă, puteți face contestație la executare în termen de 15 zile prin care invocați prescripția extinctivă. Doar așa vor fi ”anulate”.
Buna grup și eu am aceeași problema am trei amenzi din 2010 pe care deși leam plătit tot apare la impozit,singura problema este ca nu imi găsesc chitanțele sa fac dovada platii ,dacă ma puteți ajuta cu ceva păreri cum sa fac și ce sa fac sau unde as putea sa ma interesez, menționez ca nu știu nici unde le-am plătit multumesc.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2020
Ioan Tofolean, utilizator
Buna ziua,
Si eu sunt cam in aceeasi situarie, doar ca pe mine m-au poprit direct in aug 2019 pt unele amenzi din 2009, 2010 si unele mai recente intr-adevar.
Am fost in audienta la impozite locale (sect 2 Buc) si mi-au comunicat ca au trimis instiintari dar nu au ajuns la mine, s-au intors plicurile la ei.
Nu mai zic ca avem amenzi platite si care la ei figurau neplatite, dar astea fiind mai noi am avut chitantele, si le-am anulat din rolul meu (dar nu dintr-o data, ci le-au sters de 2 ori !!!!, de doare mintea).
Va rog sa ma ajutati cu "contestație la executare în termen de 15 zile prin care invocați prescripția extinctivă", pot sa o fac eu cumva direct la ei sau trebuie sa fie prin Tribunal?
Din aceasta cauza nu pot sa imi platesc impozitele de 2 ani.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi circulatie 2005-2010 eugen-grigore eugen-grigore Buna ziua, As vrea sa aflu daca exista vreo cale de atac pentru o poprire pe salariu pentru amenzi de circulatie in val totala de 10.000lei, cumulate din 2005 ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie ifn si firma telefonie mobila AlMaria AlMaria Buna ziua, Situațiile sunt urmatoarele: 1. S-a luat un împrumut de la un IFN. A fost platit o perioada, apoi nu s-a mai achitat nici o rata, de cel ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema cu o firma de recuperari creante laura_fitze laura_fitze am om problema acum vreo 4 ani am avut un abonament la conex am intarziat cu plata lui circa luni dupa care lam platit si ei mi lau inchis pe motiv de ... (vezi toată discuția)