avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imposibilitatea platii ratelor - ce se va intampla?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imposibilitatea platii ratelor - ce se va intampla?

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Tata a avut acum ceva vreme o problema de sanatate,iar rezultatul a fost pensionarea.De la un salariu de 17milioane a ramas cu pensie de 6.Normal ca nu mai poate sa acopere toate ratele.Acum vine intrebarea mea,ce se intampla daca nu plateste aceste rate?Contractul nu a fost facut cu diferite garantii(casa de ex).Si nu ar fi normal ca banca sa ii recalculeze suma ramasa de bani si sa imparta suma platita lunar(rata) pe o perioada mai lunga de timp?
Cel mai recent răspuns: raduraduu , utilizator 19:18, 6 Noiembrie 2011
Mergeti la banca si solicitati recalcularea ratelor. Prezentatile situatia.

In cazul in care nu mai platiti, banca va putea sa va execute silit orice venituri sau bunuri.
Va sfatuiesc tatal sa mearga la banca unde are creditul , dar si la alte banci pt a vedea dobanzile practicate de fiecare din ele si unde este dobanda cea mai favorabila sa solicite o refinantare.In felul acesta se acopera creditul vechi prin cel nou, care poate fi facut pe o perioada mai mare de timp.Totodata acum puteti beneficia si de dobanzi mai mici decat la
contractarea primului credit Atentie tatal nu trbuie sa fi intarziat peste 30 zile plata nici unei rate.
SUCCES !
Am citit mesajele dumneavoastra.A fost la ambele banci(este vorba de 2 banci) si nici una nu a vrut sa ii reduca din rata.A facut cerere dar nu a fost aprobata.Si la o pensie de 6 milioane NIMENI nu ofera 8000 euro cat mai are el nevoie pentru a inchide cele 2 credite.
Repet la cele 2 banci nu au vrut sa ii recalculeze ratele chiar daca el a venit cu dovada de la internarea in spital si cu decizia de pensionare.Daca nu au vrut,ce este de facut?

EDIT:Tata nu are nici un bun pe numele lui,deci ce se poate executa?
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
raduraduu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale ionut709 ionut709 Buna ziua.Am un credit de nevoi personale la banca, am intarziat 100 de zile cu plata ratelor, nu au facut oprire pe salariu meu, nici girantului pe ... (vezi toată discuția)
Reesalonare rate de credit MoldoveanuG MoldoveanuG Am deschis,in urma cu cativa ani de zile in urma,un card de credit la o banca cu o suma 2600ron .Am platit rata lunar tip de 1 an si jumatate dupa care am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca si firma de recuperare creante. ionutradut ionutradut Buna ziua, In anul 2010 am solicitat o refinantare la un credit de nevoi personale ,data scadenta fiind 15 ale fiecarei luni.In luna iulie ,pe data de ,12 am ... (vezi toată discuția)