avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... plata pt o factura de doua ori!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

plata pt o factura de doua ori!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

in 2009 am angajat firma X (domeniu constructii) pt a-mi "rezolva" un spatiu comercial (finisaje) cu o suprafata de 1100mp. tot ok , s-a lucrat bine...s-a terminat lucrarea.fact au fost achitate la termen , mai putin una pt care trebuia sa se faca o conpensare intre firma X si firma Y (a mea).compensare in ce sens :X avea "nev oie urgenta " de 10000 euro pt o fila CEC (asa ziceau ...), iar eu aveam o datorie de 40000(aprox ) pe care urma sa o achit conform intelegerii verbale la sf lui 2009(problemele la X fiind undeva in octombrie 2009).a venit asociatu plangand ca are fila CEC , ca nu are nici o solutie cum sa rezolve, ca A,B. C,....... nu se tin de cuvant sa achite , ca......vrute si nevrute, si ca solutie (ca m-a vazut mai proasta ) a venit sa ia el un imprumut de la cineva "camatar" (care de fapt era varu-sau, iar eu care aveam multe utilaje sa garantez ,am garantat cu un agregat frigorific , ca si cum eu am ridicat acei 10000 euro si nu asociatu X. AM SEMNAT ATUNCI , jur ca nu mi--am dat seama ce am facut pe moment, decat a doua zi cand l-am sunat pe X sa vina sa "rezolvam " cu factura . mi-a promis ca nu maine ca vine joi......si n-a venit .intre timp a venit "camataru " cu asociatu X DUPA ACTE DE LA FRIG, eu nu eram in firma , cu acordul meu i-au fost inmanate actele "camatarului " (cu care nu prea imi facea placere sa am probleme ) si cu promisiunea asociatului X de a reveni la biroul meu in max 3 ore.....(si trei ore s-au fracut pana undeva in 2011 cand m-am trezit ca am un proces prin care mi se solicita plata facturii respective, pt care eu am achitat nu 10000 euro , achitand mai mult decat am fi fost factura .
problema e in felul urmator:exista 2 martori si convorbirile telefonice (daca sunt luate in considerare).in rest nu stiu cum as putea sa-mi dovedesc nevinovatia.
ajutati-ma cu un sfat in toata "tampenia " pe care eu am facut-o, #-o, sunt disperata , nu pot sa platesc un lucru de doua ori...
nu puteam sa-mi imaginez ca acest domn "de treaba " in care am avut incredere ar fi capabil de asa ceva.....
am incercat sa vb cu consilierul juridic al lui X , mi-am spus punctul de vedere , dansaul a incercat si am fost deacord cu o intrevedere cu X , dar fara rost, nu recunoaste si punct.
inca o specificatie :factura nu este semnata de primire de nimeni din Y.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana lUMINITA Mandrescu , Consilier juridic 15:45, 6 Noiembrie 2011
Cu siguranta aveti nevoie de un avocat, care sa va reprezinte interesele la proces.

Eu zic asa: sa va prezentati la proces si sa incercati sa determinati judecatorul sa va admita ca proba si martori.

Este putin cam dificil ... dar, nu imposibil.

Este foarte important de stiut care este temeiul juridic pe care si-au intemeiat actiunea.

Este foarte important sa depuneti intampinare.
Incepeti cu o plangere penala pentru inselaciune.Si s-ar putea sa constatati ca nu sunteti singura pagubita in acest mod...am omis ca aveti un proces pe rol deja, e un proces civil, dar in ce temei?Angajati un avocat, folositi-va de proba cu martori...
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
LORELA UNGURIANU, Avocat
Problema este destul de incalcita .Aveti proces verbal de receptie pt lucrarile executate de firma X ?
Aveti un contract de prestari de servicii incheiat intre cele doua firme ?
S-au vreo comanda ?
Care este cadrul legal ?

~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec pierduta alina_pmi alina_pmi buna ziua am si eu o problema am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ... (vezi toată discuția)
Plingere penala pentru marturie mincinoasa si calomnie urgent gemilia gemilia buna ziua ,un anagajat la societate in calitate de sofer dar pute si primi acte si bani .a declarat la politie ca eu i-am semnat fila de cec si contractul ... (vezi toată discuția)
Contract intre societati comerciale raspundere penala ? gemi gemi buna seara ce contracte sunt valabile intre 2 societati un vinzator si cumparator si care nu este valabil in este posibil sa fiu incadrat la art 215 al 1,2 .3 ... (vezi toată discuția)