in 2009 am angajat firma X (domeniu constructii) pt a-mi "rezolva" un spatiu comercial (finisaje) cu o suprafata de 1100mp. tot ok , s-a lucrat bine...s-a terminat lucrarea.fact au fost achitate la termen , mai putin una pt care trebuia sa se faca o conpensare intre firma X si firma Y (a mea).compensare in ce sens :X avea "nev oie urgenta " de 10000 euro pt o fila CEC (asa ziceau ...), iar eu aveam o datorie de 40000(aprox ) pe care urma sa o achit conform intelegerii verbale la sf lui 2009(problemele la X fiind undeva in octombrie 2009).a venit asociatu plangand ca are fila CEC , ca nu are nici o solutie cum sa rezolve, ca A,B. C,....... nu se tin de cuvant sa achite , ca......vrute si nevrute, si ca solutie (ca m-a vazut mai proasta ) a venit sa ia el un imprumut de la cineva "camatar" (care de fapt era varu-sau, iar eu care aveam multe utilaje sa garantez ,am garantat cu un agregat frigorific , ca si cum eu am ridicat acei 10000 euro si nu asociatu X. AM SEMNAT ATUNCI , jur ca nu mi--am dat seama ce am facut pe moment, decat a doua zi cand l-am sunat pe X sa vina sa "rezolvam " cu factura . mi-a promis ca nu maine ca vine joi......si n-a venit .intre timp a venit "camataru " cu asociatu X DUPA ACTE DE LA FRIG, eu nu eram in firma , cu acordul meu i-au fost inmanate actele "camatarului " (cu care nu prea imi facea placere sa am probleme ) si cu promisiunea asociatului X de a reveni la biroul meu in max 3 ore.....(si trei ore s-au fracut pana undeva in 2011 cand m-am trezit ca am un proces prin care mi se solicita plata facturii respective, pt care eu am achitat nu 10000 euro , achitand mai mult decat am fi fost factura .
problema e in felul urmator:exista 2 martori si convorbirile telefonice (daca sunt luate in considerare).in rest nu stiu cum as putea sa-mi dovedesc nevinovatia.
ajutati-ma cu un sfat in toata "tampenia " pe care eu am facut-o, #-o, sunt disperata , nu pot sa platesc un lucru de doua ori...
nu puteam sa-mi imaginez ca acest domn "de treaba " in care am avut incredere ar fi capabil de asa ceva.....
am incercat sa vb cu consilierul juridic al lui X , mi-am spus punctul de vedere , dansaul a incercat si am fost deacord cu o intrevedere cu X , dar fara rost, nu recunoaste si punct.
inca o specificatie :factura nu este semnata de primire de nimeni din Y.
va multumesc
Incepeti cu o plangere penala pentru inselaciune.Si s-ar putea sa constatati ca nu sunteti singura pagubita in acest mod...am omis ca aveti un proces pe rol deja, e un proces civil, dar in ce temei?Angajati un avocat, folositi-va de proba cu martori...
Problema este destul de incalcita .Aveti proces verbal de receptie pt lucrarile executate de firma X ?
Aveti un contract de prestari de servicii incheiat intre cele doua firme ?
S-au vreo comanda ?
Care este cadrul legal ?
Fila cec pierduta
alina_pmi
buna ziua
am si eu o problema
am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ... (vezi toată discuția)