avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Schimbarea modului de admitere in magistratura
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Schimbarea modului de admitere in magistratura

Buna ziua,as dori sa deschidem un subiect vis a vis de admiterea in magistratura,mai exact ce s-ar putea schimba in privinta examenelor de admitere ,cat si dupa acest examen pe parcursul anilor din INM.Personal consider ca ar trebui schimbat regulamentul de admitere pentru judecatori si procurori,mai exact,procurorii sa aiba un tip de examen,iar judecatorii alt tip de examen.La INM,formarea profesionala sa aiba loc intr-un mod specializat pentru judecatori, si un alt mod tot specializat pentru procurori,intrucat in acest moment INM are o practica de pregatire profesionala unitara.Si nu in ultimul rand, cine a absolvit INM pe post de procuror sa ramana procuror ,si cine a absolvit ca judecator sa ramana judecator,astfel cred ca s-ar schimba si situatia lipsei de personal din MJ si MP.:D.Cum comentati?
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
avocat33, utilizator
Cel mai recent răspuns: avocat33 , utilizator 15:51, 8 Noiembrie 2011
umila mea parere:
in ce priveste admiterea la INM e salutara intentia organizatorilor de a include si o proba de lb straina-in special cu termeni jur, mai ales ca la unele materii pe parcursul pregatirii la institut se bazeaza pe acte comunitare, iar pt unii respectivele ore de curs devin de traducere si nu de analiza si interpretare din pct de vedere juridic.
as propune sa se diminueze dificultatea si insemnatatea probei de rationament-logica, pt a lasa punctajului mai mult probele de cultura juridica-grile si interviu, deoarece le consider mai importante, mai ales ca afinitatea candidatilor e majoritar umanista, nu de factura reala.
de asemeni, mai cred ca examenul magistratilor proveniti din alte profesii ar trebui sa aibe macar aceeasi dificultate cu cea de la institut, pt ca ei ar trebui sa fie superiori din pct de vedere a cunostintelor jur. auditorilor de just, iar faptul ca provin din campul muncii juridice ar tb sa le creasca pretentiile vis-a-vis de bagajul de cunostinte jur, nu sa beneficieze de privilegiul unui ex mult mai usor. de fapt, pe asta si mizeaza unii, se angajeaza pe bune, sau pe mai putin bune si cine stie cum in profesii jur, cel mai adesea cons. jur. la cine stie ce firma privata si stau sa faca vechimea pt a beneficia de ex simplu.
cam astea sunt opiniile mele in legatura cu acest mare ex!
parerea mea este ca aceasta discutie nu isi are rostul...consider ca sunt destui oameni competenti si specialisti in domeniu ptr a stabili aceste detalii
in democratie poporul stabileste detaliile inclusiv pe cei care ne conduc,in magistratura de ce ar fi altfel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt student la facultatea de drept si vreau sa ajung procuror ZburleaFlorin ZburleaFlorin Buna ziua! As dori sa ma lamureasca cineva si pe mine cu privire la mai multe aspecte.Sunt in clasa a 12 a si la toamna vreau sa optez pt Facultatea De Drept ... (vezi toată discuția)
Calea catre procuror. PBogdan PBogdan Pentru prima oara imi cer scuze ca am deschis acest topic la categoria \"Avocati si admitere in avocatura\" dar nu am gasit alta categorie unde sa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou si inm - probe la examen, conditii de inscriere lumifatu lumifatu sunt studenta in ultimul an la drept si as dori sa stiu cate examene trebuiesc sustinute pt. admiterea in barou, care sunt acestea? dar pt. examenul la ... (vezi toată discuția)