avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retinere in baza unei declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retinere in baza unei declaratii

Poate fi retinuta o persoana in baza unei declaratii? Adica, daca persoana A a savarsit o infractiune, a fost prinsa de politie, si a scris in declaratie ca o persoana B ar avea legatura cu infractiunea, desi nu exista nicio dovada in acest sens, atunci persoana B poate fi retinuta numai in baza declaratiei?
Nu chiar.Trebuie sa existe macar unele indicii ale participarii lui B la savarsirea infractiunii, mai trebuie ca B sa aiba calitatea de invinuit in cauza, ceea ce presupune inceperea urmaririi penale impotriva lui.
Cat timp ea fost retinut? Masura retinerii se poate dispune pentru cel mult 24 de ore.


Deci daca un nebun scrie ceva intr-o hartie despre o alta persoana atunci politia poate retine persoana prespectiva. chiar si 24 de ore, numai in baza declaratiei unui nebun?
Nu este normal sa fie asa, v-am spus in ce conditii poate fi retinuta o persoana.D oar pe baza unei declaratii, fara a se cerceta si a se descoperi ceva indiciii macar daca nu probe suficiente , nu este normal sa se retina o persoana.
Doar daca nu confundati chemarea unei persoane la politie pentru a da o declaratie si apoi este lasata sa plece....
Retinerea face parte dintre masurile preventive, ori aceste masuri se iau atunci cand s-a inceput urmarirea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere 24 h - conditii ryzen ryzen Va rog, fratele meu este major dar nu are acte de identitate poate fi retinut si 24 de ore?. Va multumesc doresc un raspuns cat mai urgent posibil. (vezi toată discuția)
Interogatoriu droguri adinnaiasi adinnaiasi buna ziua ! Prietenul meu a fost prins intro seara in compania unor baieti care aveau droguri la ei, mentionez ca prietenul meu nu avea absolut nimic asupra ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - inculpat cu ordonanta de retinere expirata morebyte morebyte [b]Speta este urmatoarea:[/b] Inculpatul citat si tot odata emis si mandat de aducere pe numele lui la data de 06.05.2011, urmand a se prezenta(in speta ... (vezi toată discuția)