avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lipsa de gestiune reclamata de un membru al C.Executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lipsa de gestiune reclamata de un membru al C.Executiv

Tin administratia unui bloc de 1 an, in fiecare luna cenzorul verifica registrele de casa (cash,banca,fonduri),iar activul si pasivul este intocmit lunar si exista un plus de casa ( activul mai mare). Un membru al comitetului executiv a imprastiat vorba ca stie ca exista o lipsa in gestiunea de la banca. Acest lucru mi-a fost comunicat de presedintele asociatiei prin telefon iar eu am inregistrarea convorbirii pentru a putea face dovada persoanei care "arunca" vorbe din lipsa de preocupare. Ce se poate face in acest caz? Anunt politia? Chem in control o persoana autorizata CECAR? Pot pe baza inregistrarii sa pun la plata persoana care calomniaza, sa achite expertiza financiara efectuata de expert?
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 16:52, 11 Noiembrie 2011
Ar trebui să faceți o mică adresă către fiecare proprietar în care să explicați simplu că informați că zvonurile răspândite de X-ulescu sunt false iar în gestiunea Asociației nu există nicio lipsă în gestiune. Situațiile financiare sunt verificate și certificate lunar de cenzorul Cutărescu.
Apoi invitați orice proprietar să ia legătura cu cenzorul pentru orice clarificare asupra controlului gestiunii.

Adăugați că aceste zvonuri calomnioase nu contribuie la buna înțelegere între vecini și că îl invitați pe X-ulescu să bârfească despre alte subiecte mai picante și mai interesante, că despre gestiunea Asociației afirmațiile sale reprezintă simple minciuni.

Faceți fluturași cu acest mesaj și le puneți în fiecare cutie poștală. Copiile vă costă câțiva lei.

În felul acesta veți înnăbuși în fașă bârfele. Dacă nu veți face așa și alegeți să nu răspundeți, sau să faceți scandal în privat, întotdeauna vor exista vecini care să vă suspecteze, deoarece nu ați catadicsit să îi notificați.

Nu puneți afiș pe ușa imobilului că va fi rupt în 5 minute.

Cea mai mare problemă pe care o au administratorii este că nu îi țin la curent pe proprietari cu privire la problemele imobilului.

Alberto Kurtyan
Ma gandesc ca poate la preluarea activitatii s-a efectuat un inventar cu tot ceea ce implica aceasta notiune. In conditiile in care luna de luna avecti ”inchiderile” facute de comisia de cenzori, nu trebuie sa va faceti probleme, insa consider total inadecvata interventia presedintelui care da dovada de totala incompetenta.
Pentru clarificarea situatiei, informati in scris comitetul executiv si comisia de cenzori despre aceste acuzatii, atasati si ”stenograma” convorbirii si rugati-i sa-si spuna punctul de vedere.
Acum ce sa zic, depinde de dvs. daca doriti sa actionati mai departe in sensul efectuarii unei actiuni in justitie. Cu expertiza financiar-contabila, nu trebuie sa va faceti griji. Sa o comande asociatia - de fapt conducerea daca nu au incredere in comisia de cenzori !
.......................
Sa asteptam si alte opinii de la colegii de forum. Cand acuztiile vin de la presedinte, intr-adevar, sunt motive de ingrijorare...
.......................
Intre timp am citit si opinia d-lui avocat Alberto Kurtyan . Este bine si asa, insa sustin ca acea ”adresa” trebuie sa ajunga mai intai la conducerea asociatiei, apoi dupa clarificari sa-i informati si pe proprietari. Sunt de acord cu opina domniei sale pentru celelalte aspecte aratate .
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Adam Grecu, utilizator
Nimic. Ignorati-l!
Daca sunteti verificata de cenzor nu aveti de ce sa va faceti probleme. Gura lumii n-o veti putea inchide niciodata.

In niciun caz nu puteti "amenda" pe cineva, punandu-i cine stie ce sume in cotele de intretinere, numai ca va scoate vorbe proaste!
Expertiza contabila, daca e ceruta de comitet, atunci va fi achitata de toata lumea sau din fondul de reparatii.
Anca07 a scris:

Tin administratia unui bloc de 1 an, in fiecare luna cenzorul verifica registrele de casa (cash,banca,fonduri),iar activul si pasivul este intocmit lunar si exista un plus de casa ( activul mai mare). Un membru al comitetului executiv a imprastiat vorba ca stie ca exista o lipsa in gestiunea de la banca.

Am reluat ceva din mesaj pentru ca mai sus s-a incriminat presedintele iar in mesaj este vorba despre un membru al comitetului ceea ce nu este acelasi lucru.
Presedintele poate stie situatia, poate este aproape si-si face trewaba iar un membru al comitetului ce trece odata pe luna pe la asociatie poate fi altceva.
Asa cum s-a spus si mai sus cred ca nu trebuie sa-l bagati in seama atat timp cat aveti cenzor care-si face treaba. Discutati cu presedintele, cu cenzorul si ei pot sa anunte, sa afiseze, sa explice si nu dumneavoastra ca adiministrator.
Este posibil, si-mi cer scuze daca gresesc, deci este posibil ca dumneavoastra sa nu va pricepeti la evidenta contabila. Am in vedere exprimarea eronata din mesaj unde confundati plusul in casa (bani mai multi efectiv in sertar decat in registrul de casa), cu diferenta dintre activ si pasiv ce o poate rezolva un contabil foarte simplu prin introducerea unei pozitii intitulata "diferente", "diferente din rotunjiri", "diferente fonduri", "alte fonduri" ...

Având în vedere că zvonurile circulă public, consider că o informare - fluturaș este necesară.
Lipsa oricărei reacții alimentează zvonurile și oferă confirmare. Cel puțin, nu ar fi rău să fie câteva cuvinte scrise semnate - ”cenzorul asociației”. La urma urmei este plătit.

Repet, există o mare lipsă de comunicare între asociație și proprietari, de regulă. Am fost președinte 10 ani...

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Administrator -contabil carymen carymen buna ziua tuturor? administratorul unei asoc.de proprietari poate avea si calitatea de contabil, in lipsa unui cenzor? Asociatia nu a avut niciun cenzor sau ... (vezi toată discuția)
Lipsa bani asociatie de proprietari Georgeta2016 Georgeta2016 Buna ziua, ieri am aflat de la cenzor ca exista o gaura=lipsa de 19000 lei adica 190000000 milioane vechi in gestiunea asociatiei de proprietari si ea exista ... (vezi toată discuția)
Administrator bun de demis gheorghe.istrate gheorghe.istrate Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspuns In asociatia noastra de proprietari presedintele si vicepresedintele si-au dat demisia si vom organiza o noua ... (vezi toată discuția)