avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract civil persoana fizica neautorizata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract civil persoana fizica neautorizata

Este ilegala incheierea unui contract civil intre o persoana juridica si o persoana fizica neautorizata? Daca da, care sunt consecintele pentru persoana fizica neautorizata?
Cel mai recent răspuns: ContSters213537 , utilizator 19:24, 6 Noiembrie 2011
Depinde de obiectul contractului si de anumite "detalii" .

In principu se poate retine in sarcina persoanei neautorizate o infractiune.

...dar, se pune si problema daca cealalta parte contractanta stia sau nu daca persoana respectiva este neautorizata...

Atunci cand am semnat contractul civil am crezut ca este legal ceea ce fac. Nimeni din cadrul firmei nu mi-a spus ca ar trebui sa fiu PFA.
In contract este precizat ca firma are obligatia sa plateasca impozitul pe venit(16%), contributia pentru somaj si contributia pentru pensie. Atunci cand va trebui sa platesc contributia pentru sanatate voi fi nevoita sa demonstrez ca sunt PFA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributiile aferente unei conventii civile AliceS AliceS Buna ziua, As dori sa stiu si eu, in conditiile in care se incheie un contract civil de prestari servicii cu persoane fizice neautorizate, iar aceste ... (vezi toată discuția)
Contract colaburare - obligatii la stet mitdan67 mitdan67 ce obligatii are benificiarul si ce obligatii are prestatorul in cazul unui contract de colaborare dintre o societate si o persoana fizica (vezi toată discuția)
Acord de colaborare intre persoana fizica neautorizata si firma costelmistreanu costelmistreanu ce impozit i se va percepe persoanei fizice neautorizate in urma incheierii unui acord de colaborare intre aceasta si o firma? (vezi toată discuția)