buna
sunt cumparatorul unui apartament construit nou , achitat total acum 5 ani la preturile de la acea vreme ;
in momentul in care m-a chemat pentru semnarea contractului final vanzatorul mi-a adaugat in cf 10 m patrati in plus, plus ca a modificat suma care eu am platit-o la acea perioada, a trecut cu 3.000 euro mai putin fata de ce am achitat
vazand modificarile care le-a facut eu nu am fost de acord cu semnarea contractului final, si l-am rugat de fata cu notarul sa corecteze CFul si contractul
acum ma santajeaza ca firma trece in insolventa, si daca nu semnez contractul in forma in care este risc sa pierd apartamentul deoarece ei au datorii la stat
intrebarea mea este : daca el trece intr-adevar in insolventa eu risc sa pierd tot? ce ma sfatuiti sa fac? sa apelez la un avocat? sa semez contractul desi are falsuri in el??
Vanzatorul este acelasi cu constructorul ?
Cum sa va modifice CF?
Poate documentatia , pt obtinerea CF.
Dvs nu ati solicitat chitanta pt fiecare plata efectuata ?
Daca da, atunci vanzatorul nu poate solicita trecerea unui pret mai mic decat cel stipulat in contract si achitat de dvs (confom chitantelor de plata).
Fiti mai explicit si dati-ne mai multe relatii pt ava putea ajuta cu un sfat.
Pentru pretul platit aveti dovada platii?
Ce fel de contract ati incheiat pentru apartament la momentul achitarii pretului sau sau inaintea acestui moment :un antecontract de vanzare cumparare, un contract de construire?
am cumparat un apartament in 2008, am semnat antecontract de vanzare cumparare, am platit integral in momentul semnarii comtractului la acea epoca 300.000 pt 57 metri patrati , urma ca CF sa-l primim in cursul anului urmator , deoarece blocul era in constructie.
avand in vedere criza, semanrea contractului final au tot amanat-o,
in cele din urma a iesit contactul , in momentul prezentarii la notar pentru semnare am citit contractul , in contract era specificata suma pe care am platit-o adica 270.000 cu tva 5 si suprafata de 66 metri patrati
i-am intrebat ce reprezinta,
la care ei mi-au raspuns ca au trecut metri patrati mai multi si mi-au scazut din pretul platit ca sa -mi poata rambursa tva-ul
m-au zapacit de cap, cert este ca eu nu am fost de acord sa semnez, pana nu-mi modifica contractul final adica sa fie identic cu antecontracul, cu ce am achitat
si pana nu modifica la cadastrul CF cu suprafata reala care o am
sunand la firma sa vad in ce stadiu sunt, cu contrcatul daca l-au refacut mi-au zis ca au control de la curtea de conturi si firma va trece in insolventa; si ar fii bine sa accept contractul asa cum este, ca daca nu pierd tot deoarece au datorii
Asadar, nu este cum ne-ati spus prima data. In contract nu a fost trecut un pret mai mic, ci o suprafata mai mare cu 9 m.p. Stiti sigur ca suprafata reala este de 57 m.p. si nu de 66 m.p.?
Este vorba de suprafata utila sau de suprafata construita?
da este vb de suprafata utila
am masurat-o din nou iar supratafa este aceeasi su suprafata cumaparata in ante contractul de vanzare cumparare
nu exista nici un metru patrat in plus