avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... administrator srl unic asociat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

administrator srl unic asociat

In statutul unui srl cu unic asociat, la care administratorul difera de asociatul unic, poti introduce formularea: "Societatea este administrată nelimitat, cu puteri depline de reprezentare şi administrare, de catre domnul ………………………….., care îndeplineşte condiţiile legii pentru calitatea de administrator. Administratorul poate da împuternicire de reprezentare oricarei alte persoane pentru îndeplinirea tuturor atribuţiilor sale" si sa nu mai enumeri atributiile acestuia, asa cum apar in lege? Accepta cei de la Registrul Comertului o astfel de formulare?

Are voie administratorul, prin aceasta formulare, sa angajeze personal pentru firma respectiva?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:02, 7 Noiembrie 2011
administratorul cu puteri depline poate face orice operatiune cu exceptia celor prevazuta expres de lege (cum ar cele din domeniul de competenta al AGA). angajarile sunt de competenta administratorului daca prin actul constitutiv nu s-a prevazut altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire asociat radujit radujit Buna ziua, Am urmatoarea situatie: intr-o societate comerciala sunt doi asociati X (51%) si Y (49%). X are calitatea de administrator in societate(nu este ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt a reprezenta sc mihamagda mihamagda Buna ziua , Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in ... (vezi toată discuția)
Decizii administrator cass4 cass4 am urmatoarea situatie in srl fondat de mama mea in 1991,am fost cooptata in 1992,in 1997 am devenit asociat unic si adm cu puteri depline. in 2001 am ... (vezi toată discuția)