avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa post

As dori sa stiu cat de legala este urmatoarea formulare:
"Din dispozitia sefului nemijlocit sau a conducerii societatii, executa si alte sarcini, in conditiile legii si ale regulamentelor interne."

Sunt IT-ist... nu am vazut nicaieri si nu mi s-au adus la cunostinta nici un fel de regulament(e) interioare. "Seful" face regulamentele din mers. Daca el zice sa ma duc sa bat un cui ar trebui sa fac asta.
Este legal ca acea formulare sa se gaseasca in fisa mea de post? Nu este foarte ambigua?

Nu am pregatire de electrician dar...
"Asigura intretinerea, repararea si modernizarea instalatiilor de automatizare a iluminatului tehnologic si din birouri, adoptand cele mai moderne solutii tehnice in vederea reducerii consumurilor de energie electrica cu iluminatul."
Este legal si acest lucru?

Nu am pregatire si cunostinte de automatizari, dar....
"Participa la interventiile tehnice referitoare la aparatura de automatizare a liniilor tehnologice din dotare impreuna cu personalul de specialitate."
Exista ingeneri pregatiti pt asa ceva, de ce sunt obligat prin noua formularea a fisei postului sa fac asa ceva?
Functia pe care o ocup este de administrator retea, si pe langa prima fisa a postului m-am trezit si cu aceste noi atributii
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 15:50, 7 Noiembrie 2011
Fisa postului este anexa la contractul de munca si trebuie sa fie adusa la cunostinta angajatului cel tirziu la data semnarii cim si respectarea acesteia reperezinta obligatia angajatului prevazuta la art 39 alin. (2) lit a) din CM.
Angajatorul poate modifica fisa postului pe parcursul derularii si executiei CIM de cite ori aceasta se impune cu obligatia informarii angajatului. Fisa postului este completata de regulamentul de ordine interioara; angajatorul are obligatia de a aduce cunostinta angajatilor prevederile regulamentui de ordine interioara conform art 243 alin (2) CM, iar modificarea regulamentului este supusa tot procedurilor de informare.
In concluzie nu ati fost victima unui abuz din partea angajatorului.
Ok... deci eu care nu am voie sa lucrez cu curent mai mare de 12 volti, este legal sa fac pe electricianul si sa lucrez cu curenti mai mari. Iar in caz de accident e problema mea, chiar daca eu nu am pregatirea de electrician.

Si sa inteleg ca orice ar zice conducearea eu ar trebui sa fac?
Sa ma duc sa bat cuie, sa fac pe soferul sau etc.... este tot legal? Nu este nici un abuz? De ce nu scrie clar asta si asta si asta? De ce este nevoie sa se mentioneaza exucata si alte sarcini.
Sa fim seriosi legea in Romania = ZERO. Regulamentul intern de 7 ani de cand lucrez nu l-am vazut niciodata. Nu este afisat nicaieri...
Si asta este legal?
Cand am cerut sa il vad mi s-a spus ca inca nu este gata... de 7 ani nu este gata.

Daca asta dvs. nu numiti abuz inseamna ca pot sa mor linistit electrocutat sau facand pe soferul cand eu ar trebui sa ma ocup de calculatoare.
Corect?
Sau.. sa zicem ca sunt pus... de exemplu, sa virez nu stiu ce suma in nu stiu ce cont, de exemplu... chestie financiar-contabila.... si gresesc...
Desi nu e trecuta in fisa postului (activitati financiar-contabile) pot fi tras la raspundere. Corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua. Azi am vazut si eu fisa postului meu si vroiam sa va intreb daca este ok si din punctul dvs de vedere. Eu ocup functia de Administrator Retea si ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac doua meserii! superdorex superdorex Buna ziua...am o intrebare, lucrez ca electrician in cadrul unui spital si sunt obligat ca pe langa meseria pe care o prestez si sunt calificat, sa fac si ... (vezi toată discuția)
Fisa post electrician auto oana dragomir oana dragomir buna ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva cu o fisa de post pentru electrician auto; va multumesc anticipat adresa de mail este ... (vezi toată discuția)