avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua.Tatal meu a decedat in urma cu 8 ani.Casa in care locuim,am mostenit casa parinteasca eu si mama mea.Pe succesiune scrie ca eu am 3/4 iar mama 1/4.
Va rog imi poate explica si mie cineva ,in sferturi,ce inseamna asta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:42, 7 Noiembrie 2011
3/4 inseamna 3 sferturi,iar 1/4 inseamna un sfet
Mersi,asa stiam si eu ,dar este posibil ca eu sa fi mostenit 3 sferturi,adica 75% si mama 25%? nu stiu legile privind mostenirile.
Eu stiam ca e invers.Te-ai uitat bine in acte?
''sa fi mostenit''=nu este posibil :)
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
sebastian-barbulescu, utilizator
Atat ati mostenit 3/4 , iar mama 1/4.. dar din jumatate din casa, ca numai o jumatate intra in masa succesorala daca a fost bun comun. Astfel din casa, mama are 62.5 %, iar dvs, restul.
Daca acesta casa a fost numai a tatalui proprie( mostenita de la parinti.. donata lui etc), atunci intr-adevar dvs aveti 3/4 din toata casa, iar mama doar 1/4

Alte discuții în legătură

Succesiune AriaAlexandra AriaAlexandra Prietenului meu i-a murit tatal pe 20 noiembrie anul trecut. Nu a lasat niciun testament si nici nu a apucat sa treaca casa pe numele lui. Ca mostenitori este ... (vezi toată discuția)
Care ar fi cotele? alyna_7 alyna_7 buna ziua! din cate stiam...daca pe actul de proprietate al unui apartament sunt trecuti ambii soti, in cazul in care unul din cei doi decedeaza si mai au ... (vezi toată discuția)
Succesiune mediaset mediaset care este cota parte de mostenire dintre o mama si doi fii si daca un fiu poate deschide succesiunea fara acordul celuilalt fiu si ce posibilitati are celalt ... (vezi toată discuția)