avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... reabilitare termica
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

reabilitare termica

doresc sa stiu daca in urma cheltuielilor pentru reabilitare termica (termopan parchet, etc) se beneficiaza de deducere din impozitul pe locuinta. Scuze daca acest subiect a mai fost discutat:">
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 21:41, 26 Septembrie 2008
De aceasta facilitate pot beneficia atat persoanele fizice, cat si cele juridice care isi modernizeaza termic locuintele pe care le detin in proprietate. Conform O.G. nr. 29/2000, privind reabilitarea termica si stimularea economisirii energiei termice, aprobata cu modificari prin Legea 325/2002, persoanele care fac astfel de investitii sunt scutite de impozitul pe locuinta pe perioada rambursarii creditului, precum si de taxele pentru eliberarea autorizatiei de construire pentru lucrarile de reabilitare a casei.
Reabilitarea termica poate consta in termoizolarea peretilor exteriori, termoizolarea planseului superior (terasa), inlocuirea tamplariei, modernizarea instalatiilor interioare de incalzirea, Dosarele se depun la primariile de domiciliu
Potrivit reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice, pentru a beneficia de scutire de la plata impozitelor pe locuinta, cei interesati trebuie sa se adreseze serviciilor de urbanism si amenajarea teritoriului din cadrul primariilor de care apartin.
Actele necesare sunt: cerere insotita de copii dupa autorizatia de construire pentru lucrarile de reabilitare termica si de pe documentatia din care reiese perioada de rambursare a creditului obtinut pentru acest scop.
Scutirea se acorda incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care persoanele care si-au reabilitat locuinta au depus cererea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de la plata impozitului pe cladiri tiberiussly tiberiussly Buna. Vreau sa schimb timplaria veche de la ferestre cu una termoizolanta de la apartament.Cei de la Primaria Arad imi spun ca, pentru scutirea de la plata ... (vezi toată discuția)
Contract hidroizolatie bloc raluka raluka Am executat pe cheltuiala mea hidroizolatia apart in care locuiesc, intrucat Presedintele asociatiei nu a intreprins nici actiune cu privire a strangerea ... (vezi toată discuția)
Cap in cap handocad handocad articolul 32 din ordonanta de urgenta nr. 18/2009 referitor la reabilitarea termica a blocurilor spune: Certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire ... (vezi toată discuția)