avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire de la plata impozitului pe cladiri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire de la plata impozitului pe cladiri

Buna.
Vreau sa schimb timplaria veche de la ferestre cu una termoizolanta de la apartament.Cei de la Primaria Arad imi spun ca, pentru scutirea de la plata impozitului pe cladiri,persoana fizica,trebuie sa indeplinesc conditiile legii 571/2003.Care ar fi aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: tiberiussly , utilizator 10:53, 6 Aprilie 2009
In primul rand sa aveti factura la lucrare. In al doilea rand nu stiu....poate alti colegi sa stie.
Va spun asta pentru ca eu mi-am facut aceasta tamplarie acum multi ani cu un particular si bineinteles am platit mai putin, dar fara factura, mai tarziu cand a aparut ideea cu scutirea la impozit n-am putut beneficia.
tiberiussly a scris:

Buna.
Vreau sa schimb timplaria veche de la ferestre cu una termoizolanta de la apartament.Cei de la Primaria Arad imi spun ca, pentru scutirea de la plata impozitului pe cladiri,persoana fizica,trebuie sa indeplinesc conditiile legii 571/2003.Care ar fi aceste conditii?

La aceasta adresa gasiti legea 571/2003
[ link extern ]

Art. 86. - (1) Venitul anual global impozabil se stabileşte prin deducerea din venitul anual global, în ordine, a următoarelor:
a) pierderi fiscale reportate;
b) deduceri personale determinate conform art. 45;
c) cheltuieli pentru reabilitarea locuinţei de domiciliu, destinate reducerii pierderilor de căldură în scopul îmbunătăţirii confortului termic, în limita sumei de 15.000.000 lei anual, conform procedurii stabilite prin hotărâre a Guvernului, la iniţiativa Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului;
d) prime de asigurare pentru locuinţa de domiciliu, în limita echivalentului în lei a 200 euro pe an;
e) contribuţii la schemele facultative de pensii ocupaţionale, în limita echivalentului în lei a 200 euro pe an;
f) contribuţii pentru asigurările private de sănătate, cu excepţia celor încheiate în scopuri estetice, în limita echivalentului în lei a 200 euro pe an;
g) cotizaţia de sindicat plătită potrivit legislaţiei în materie.

(2) Venitul anual global cuprinde, după cum urmează:
a) venitul net din activităţi independente;
b) venitul net din salarii;
c) venitul net din cedarea folosinţei bunurilor.

Dar vedeti ca din 2003 pana acum s-a modificat cel putin anual acest cod fiscal.
Art. 86. - alin.c) cheltuieli pentru reabilitarea locuinţei de domiciliu, destinate reducerii pierderilor de căldură în scopul îmbunătăţirii confortului termic, în limita sumei de 15.000.000 lei anual, conform procedurii stabilite prin hotărâre a Guvernului, la iniţiativa Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului;

LEGE nr.325 din 27 mai 2002
12. Articolul 12 va avea următorul cuprins:

"Art. 12. - Proprietarii persoane fizice şi/sau juridice române, care reabilitează sau modernizează termic clădirile de locuit aflate în proprietate, beneficiază de:

a) scutire de taxe la eliberarea certificatului energetic al clădirii şi a autorizaţiei de construire pentru lucrările de reabilitare termică;
b) scutire de impozit pe locuinţa pe care o deţin, pe perioada de rambursare a creditului obţinut pentru reabilitarea termică."
Aici nu inteleg de ce este nevoie de un credit pentru o reabilitare termica in valoare de 300 lei ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract hidroizolatie bloc raluka raluka Am executat pe cheltuiala mea hidroizolatia apart in care locuiesc, intrucat Presedintele asociatiei nu a intreprins nici actiune cu privire a strangerea ... (vezi toată discuția)
Mi-am facut izolatia exterioara cu forte proprii aurelia patriche aurelia patriche la noi in oras,galati,fiecare se descurca cum poate.am mobilizat toti barbatii din familie si am facut izolatia exterioara fara a apela la vreo firma ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit mareleg2 mareleg2 este necesara stimularea profesorilor / educatorilor debutanti prin scutirea de impozit pe salariu pe o perioada de cativa ani se poate reintroduce in ... (vezi toată discuția)