avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... garantia la un aparat de tuns
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

garantia la un aparat de tuns

am cumparat o masina de tuns in urma cu cateva luni. acum aceasta nu mai functioneaza. vreau sa ma duc sa mi-o repare dat fiind ca este in garantie dar nu ii gasesc cutia. ce anume pot sa fac? se poate sa mi-o repare numai cu factura si garnatia fara ambalaj? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:37, 7 Noiembrie 2011
Orice aparat electric/electrocasnic se vinde insotit de factura si certificat de garantie. Reparatia in perioada de garantie nu se poate face fara sa prezentati acest certificat. Interventiile se consemneaza in el.

@patrascusimion
kaylla are atat factura, cat si certificatul de garantie, insa nu mai are cutia.

Cititi ce scrie in certificatul de garantie: daca este specificat ca faptul ca garantia este asigurata numai in conditiile transportarii produsului in ambalajul original, atunci din pacate nu puteti beneficia de reparatia gratuita a produsului.

In urma unei solicitari Avocatnet.ro, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor ne-a raspuns ca, in acest context, “producatorul/importatorul/vanzatorul poate mentiona in certificatul de garantie al unui produs ori in alt document ce insoteste produsul la comercializare, faptul ca garantia este asigurata numai in conditiile transportarii produsului in ambalajul original, deoarece producatorul, in conditiile unui echpament sensibil la trepidatii sau vibratii, asa cum sunt, de exemplu, produsele din domeniul IT, receptoarele media si altele asemenea, garanteaza buna functionarea a echipamentului respectiv numai in conditiile evitarii socurilor mecanice, trepidatiilor, vibratiilor.”
[...]
Deci, mentiunile facute in certificatul de garantie ori in alte documente ce insotesc produsele la comercializare, cu privire la excluderea produsului de la garantie in cazul nerespectarii de catre consumator a conditiilor de transport specificate nu incalca legislatia in vigoare din domeniul protectiei consumatorilor.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs cumparat online bia_bia bia_bia Buna ziua, Am cumparat de la o firma care detine un lant de magazine de electrocasnice din Romania si vand produse si online, un aparat de tuns. Cand mi-a ... (vezi toată discuția)
Returnare produs defect fara ambalajul original Cornel17 Cornel17 Buna ziua, Am achizitionat un tv de la un magazin pe online si era defect. Dupa ce am vorbit cu magazinul, acestia mi-au dat un service din orasul meu. De la ... (vezi toată discuția)
Nemultumire - lipsa ambalajului original duce la pierderea garantiei? damianiuliana damianiuliana am pierdut cutia de la telefonul mobil care a fost in service [Editat - pe forum nu este permisa identificarea persoanelor fizice sau juridice. Va multumesc ... (vezi toată discuția)