avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produs defect fara ambalajul original
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produs defect fara ambalajul original

Buna ziua,
Am achizitionat un tv de la un magazin pe online si era defect. Dupa ce am vorbit cu magazinul, acestia mi-au dat un service din orasul meu. De la service am primit o hotarare a priducatorului ca produsul sa fie schimbat ca e prea cpstisitoare reparatia si sa i-au legatura cu magazinul.
Din pacate ambalajul l-am aruncat.
Se piate sa trimit tv la magazin pentru schimbate in alt ambalaj?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:07, 16 Ianuarie 2016
Da.
Produsul nu mai poate fi reparat, deci comerciantul este obligat să vi-l inlocuiasca. Legea 249/2015 precizeaza la art. 16:
(8) Se interzice condiționarea, sub orice formă, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumpărat de păstrare a ambalajului.
www.avocatnet.ro/content/art...

Doar daca voiati sa returnati produsul dupa ce l-ati primit erati obligat sa-l trimiteti in ambalajul original, cu etichetele, sigiliile etc. intacte. Aici e vorba de garantia produselor.


Anuntati magazinul ca ati primit negatie de reparare si doriti schimbarea produsului cu unul identic; precizati ca nu mai aveti ambalajul original insa stiti ca asta nu este o problema, conf. Art. 16 (8) din Legea 249/2015 - modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.
Atentie ca daca in timpul transportului produsul se deterioreaza fizic, raspundeti pentru asta daca nu aveti asigurare. Deci inveliti temeinic produsul. De fapt de asta e asa important sa pastram ambalajul macar un timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 249/2015 AlexandruAngelaGeorgiana AlexandruAngelaGeorgiana Buna ziua! As vrea, va rog, sa imi dati mai multe informatii despre legea 249/2015 „Art. 16, punctul 8 – Se interzice condiţionarea, sub orice formă, a ... (vezi toată discuția)
Legea nr.249/2015 adi0374 adi0374 Buna seara , Revin cu o intrebare legata de legea nr.249/2015 , respectiv la articolul de mai jos \"(8) Se interzice condiţionarea, sub orice formă, a ... (vezi toată discuția)
Returnare produs Gabriel0007 Gabriel0007 In data de 30 mai 2015 , am cumparat de la DEDEMAM PLOIESTI o pompa Grundfos. A functionat cateva ore dupa care a inceput sa prezinte un zgomot suspect. Pot ... (vezi toată discuția)