avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produs

In data de 30 mai 2015 , am cumparat de la DEDEMAM PLOIESTI o pompa Grundfos. A functionat cateva ore dupa care a inceput sa prezinte un zgomot suspect. Pot spune ca nu sunt mutumit nici de calitatile ei tehnice (debit, presiune) Astazi am fost la magazinul Dedeman sa returnez produsul (la 5 zile de la cumparare) au refuzat returnarea produsului , respectiv restituirea banilor.
Reprezentantul magazinului a scris pe PV ca refuza returnarea produsului , a stampilat si a semnat. Mentionez ca produsul la cumpararea din magazin, nu a fost verificat , pe motiv ca nu au specialist., fapt mentionat de mine pe certificatul de garantie in prezenta celor de la magazin.
Exista un temei legal in care sa pot returna produsului? Magazinul a trimis produsul in service. Eu nu mai vreau sa cumpar un produs care dupa cateva ore de functionare, necesita trimiterea lui in service.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:54, 5 Iunie 2015
Returnarea produselor se poate face in conditiile legislatiei in vigoare si a politicii deretur a comerciantului.
Obligatia comerciantului este aducerea la conformitate in termenul legal a produsului in conformitate cu prevederile certificatului de garantie.
De regula produsul este acceptat pentru inlocuire cu un alt produs similar sau cu caracteristici superioare/inferioare in conditiile in care produsul este restituit intact, in ambalajul original si neutilizat.
Daca pompa a fost pusa in functiune si este defecta atunci aceasta trebuie reparata in perioada de garantie.

Puteti citi conditiile de retur ale catelului albastru cu casca portocalie aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul consumatorului de a returna produsele Reala Reala Salutare tuturor, Am marea rugaminte de a-mi confirma daca eu inteleg corect legea (O.G.) 130/2000 (modificata prin legea ... (vezi toată discuția)
Retur piese electrocasnice. buna ziua am un magazin de piese ... HanganuCatalin HanganuCatalin Retur piese electrocasnice. Buna ziua am un magazin de piese pentru electrocasnice si lumea vrea retur. Vreau si eu sa stiu care sunt legile de retur pentru ... (vezi toată discuția)
Conditii de returnare a produselor jamesbond12 jamesbond12 Am cumparat un produs, un portofel din piele, dintr-un magazin de renume, acum cateva zile si as dori sa il returnezi, sa primesc banii inapoi, dintr-un motiv ... (vezi toată discuția)