avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retur piese electrocasnice. Buna ziua am un magazin de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retur piese electrocasnice. Buna ziua am un magazin de piese ...

Retur piese electrocasnice. Buna ziua am un magazin de piese pentru electrocasnice si lumea vrea retur. Vreau si eu sa stiu care sunt legile de retur pentru piese electrocasnice ca pana la urma urmei trebuiesc montate de o persoana autorizata.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:43, 11 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
strict legal:
1. returul se face in cazul comertului online, daca cumparatorul se razgandeste (nu trebuie sa justifice nimic) si daca produsul este returnat in buna stare si functional. ambalajul nu trebuie sa fie neaparat intact, mai ales fiindca unele piese vin blisterate. Cred ca termenul de razgandire este 2 saptamani.
2. mai exista un retur in situatia in care produsul este neconform (nu corespunde specificatiilor), insa in acest caz, prima optiunea este reparatia, daca e posibila, a doua e inlocuirea cu un produs identic sau similar, iar abia a treia este returnarea contravalorii.
daca aveti un magazin fizic, se aplica doar cazul 2
este de mentionat ca exista multi comercianti care practica proceduri mai prietenoase cu clientii decat cele de mai sus. acestea sunt legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produse cosmetice puff_real puff_real Buna ziua! am mai auzit de la cunoscuti ca ar exista ceva legi cum ca se pot returna produsele la magazinele de unde au fost cumparate daca ele sunt intacte ... (vezi toată discuția)
Returnare produs Gabriel0007 Gabriel0007 In data de 30 mai 2015 , am cumparat de la DEDEMAM PLOIESTI o pompa Grundfos. A functionat cateva ore dupa care a inceput sa prezinte un zgomot suspect. Pot ... (vezi toată discuția)
Retur produs in magazin lavinia.ch lavinia.ch Poate un magazin sa refuze restituirea contravalorii produsului achizitionat daca este returnat in termen de 5 zile de la achizitie? Pe site-ul lor specifica, ... (vezi toată discuția)